На Закарпатті виявили порушення прав людей, йдеться про приватний пансіонат (відео)

червня 30 / 2024


Не те що не усунули порушення, а зафіксували погіршення ситуації – такі результати повторного відвідування групи Національного превентивного механізму приватного пансіонату в селі Минай. Інформація про моніторинг закладу оприлюднена на сайті Омбудсмена України та на сторінці Фейсбук Представництва Уповноваженого з прав людини на Закарпатті, викликала резонанс серед краян. Аби все перевірити, з колегами-журналістами вирушили на пошуки пансіонату.

Сусідів поруч не було вдома, аби розпитати, чи чули, як доглядають за людьми тут. Знайшли одного навпроти. На заклик відреагувала й вийшла до фіртки літня жінка. Каже, тут живе. Розпитуємо підопічну, як саме. Далі пряма мова. Покликала жінка працівника пансіонату. Каже, впустити нас не може без дозволу керівництва. Телефонує й резюмує – очікуйте. За півгодини буде. Дочекалися, готові переконатися на власні очі, як все насправді.

Слова пан Дмитро відмовився підкріпити фактами – так і не впустив знімальні групи оглянути приміщення пансіонату. Про результати останнього візиту до закладу Представник Уповноваженого з прав людини на Закарпатті не тільки розповів а й надав фото та відео побаченого.

Далі, як то кажуть, з перших вуст. Погіршення умов зафіксували у межах проведення слідчих дій правоохоронними органами за участі представників Держпродспоживслужби, Держпраці, Національної соціальної сервісної служби, Департаменту соцзахисту населення ОВА, лікарів. Нагадаємо, уперше відвідали цей пансіонат 22 вересня минулого року.

[media=https://youtu.be/Psr0bE]
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар