Новини Закарпаття

59-річному киянину, стало зле під час сходження на Говерлу

‼️Життя 59-річного киянина, якому стало зле під час сходження на Говерлу, вдалося врятувати завдяки 🤝співпраці 🚒гірських рятувальників та 🚑екстреної медичної допомоги.
Виклик на лінію «103» з повідомленням: «Людині погано, тисне у грудях» надійшов опівдні. Пацієнт знаходися високо в горах, відтак, фахівці «швидкої» викликали рятувальників. Потужною високопрохідною автівкою рятувальники евакуювали пацієнта з гірського схилу та передали медикам.
«За 36 років моєї роботи на екстренці часто доводиться надавати медичну допомогу туристам, які мандрують Карпатами, - розповідає фельдшер Дмитро БОКЛАЖУК. В горах, під час навантажень часто загострюються хронічні хвороби, трапляються травми, переохолодження. На жаль, не завжди вдається врятувати життя. Гори не вибачають помилок та легковажності. Цього разу чоловікові пощастило – поряд знаходились рідні, які швидко зорієнтувались і викликали допомогу».
У пацієнта виявився інфаркт міокарду передньої стінки, тиск 180 /100. Медики провели всі необхідні для стабілізації хворого маніпуляції та негайно транспортували до медичного закладу.
💙💛Дякуюємо нашим фахівцям лікарю Марії ЄВІЦЬКІЙ, фельдшеру Дмитру БОКЛАЖУКУ, водію Віктору ЛЕМБАКУ за професіоналізм та готовність діяти в найскладніших умовах🚒
Перейти на сайт