Медики обласної лікарні пришили закарпатцю кисть руки, відрізану циркуляркою

травня 28 / 2024

Лікарі опікового відділення Закарпатської обласної лікарні прооперували 52-річного ужгородця, який під час заготівлі дров відрізав кисть руки. Вже за кілька тижнів після операції пацієнт зможе рухати пальцями. Про це повідомили на офіційній сторінці Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака.

У пацієнта була травматична ампутація. Кисть трималася лише за допомогою сухожилля першого пальця. Були пошкоджені всі анатомічні структури, зап’ястний ряд був повністю розділений та розтрощений, пошкоджені ліктьовий та середній нерв з внутрішніми гематомами, а також ліктьова і променева артерія.

Операцію провели лікарі опікового відділення Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А.Новака Андрій Погоріляк, Євген Петрус та лікар-інтерн Денис Фізер разом з анестезіологами Вікторією Гошівською та Василем Штуллером.

“Протягом 4,5 годин ми цю руку пришили: зробили остеосинтез, відновили магістральні артерії, нерви і сухожилки», – зазначив завідувач опікового відділення лікарні Андрій Погоріляк.

У пацієнта відновлено кровообіг кисті і з наступного тижня він зможе рухати пальцями. Наступні 5 тижнів, поки не зростуться кістки, чоловік ходитиме з гіпсовою пов’язкою, нерви відновлюватимуться 6-8 місяців.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар