Помер відомий закарпатець (ФОТО)

травня 07 / 2024
На Закарпатті 5 травня помер ректор Закарпатської академії мистецтв, член Національної спілки художників України, професор Іван Небесник. Про це повідомили на сторінці Закарпатської академії мистецтв у Facebook.

Іван Небесник народився в селищі Середнє Ужгородського району. З 1982 року працював в Ужгородському училищі прикладного мистецтва й у червні 1990 року його обрали директором цього навчального закладу.


“Лідер, який не просто показував шлях, але робив кроки перший. І коли постало питання необхідності відкриття закладу вищої мистецької освіти на Закарпатті, саме він першим підготував дисертацію і захистив її, саме він став першим професором у закладі. Цим Іван Небесник не тільки стимулював людей поряд із собою, але і започаткував той процес, який сьогодні представляють сотні публікацій та монографії, присвячені мистецтву Закарпаття, а популярність мистецької школи краю стала не тільки всеукраїнською, але і центральноєвропейською”, — йдеться в повідомленні.

Під керівництвом Івана Небесника училище реформували в Ужгородський коледж мистецтв імені А. Ерделі з правом підготовки бакалаврів. У 2003 році створили Закарпатський художній інститут, з 2016 року — Закарпатську академію мистецтв.

“Ректор подарував своє життя академії, нерідко жертвуючи своїми власними потребами та потребами родини, але саме завдяки цьому дарунку існує Закарпатська академія мистецтв — його мрія і його життя”, — йдеться в дописі.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар