Головне управління ДСНС України у Закарпатській області інформує

квітня 18 / 2024
Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00 18 квітня 2024 року.

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби для оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 2 виїзди, яких один - хибний.

Щодо обстановки з пожежами


Аналіз пожеж сухотрав’я та сміття на відкритій території

З початку 2024 року (станом на 23:00 17 квітня) підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпатської області в екосистемах краю ліквідували 243 пожежі. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття становить 130,62 га.

Некласифіковані надзвичайні події

17.04.2024 о 20:06 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що в кімнаті квартири багатоквартирного житлового будинку розбито побутовий ртутний термометр за адресою: м. Ужгород, вул. Потушняка. Для проведення заходів із демеркуризації приміщення залучалась група радіаційного та хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Робота гірської пошуково-рятувальної частини

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 95 виїздів та виходів у гори, в ході яких врятовано 130 осіб. Також 82 особам було надано невідкладну долікарську допомогу. Ще 486 туристичних груп (загальною чисельністю 5083 особи) отримали консультації, зареєстровані або супроводжені туристичними маршрутами.

Погодні умови

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 18 квітня очікується: хмарно з проясненнями, часом дощі, в горах місцями мокрий сніг та сніг. Вранці подекуди туман. Вітер північний 7-12,вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 1-6° тепла, на високогір'ї східної частини 0-3° морозу, вдень 8-13°, в горах місцями 0-5° тепла.

По м. Ужгород: хмарно з проясненнями, вночі слабкий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер північний 7-12, вранці та вдень пориви до 15 м/с. Температура повітря вночі 4-6° тепла, вдень 11-13° тепла.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар