Головне управління ДСНС України у Закарпатській області інформує

січня 23 / 2024

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00 23 січня 2024 року.

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби для оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 8 виїздів. Хибних викликів не зафіксовано.

Щодо обстановки з пожежами


22.01.2024 о 07:46 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Тячівський район, Дубівська тергромада, с. Калини, вул. Лесі Українки. Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 4 кв. м. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались три одиниці техніки від державних пожежно-рятувальних постів селищ Дубове та Усть-Чорна, а також Центру безпеки громадян Нересницької тергромади.

22.01.2024 о 19:12 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Ужгородський район, Баранинська тергромада, с. В. Лази, вул. Кільцева. Вогнем знищено речі домашнього вжитку та покрівлю на площі 200 кв. м. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались чотири одиниці техніки від першого державного пожежно-рятувального загону м. Ужгород, аварійно-рятувального загону спецпризначення та автомобіль штабний.

Некласифіковані надзвичайні події

22.01.2024 о 14:35 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що громадянка 1996 р.н., рухаючись на лижах по маршруту г. Верхній Верх Мукачівського району, опинилась на сніговому карнизі та потребує допомоги. О 16:30 її знайдено та о 17:00 доставлено до с. Пилипець. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучались гірські пошуково-рятувальні відділення сіл Пилипець та Н. Ворота.

22.01.2024 о 16:45 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту 3 туристів заблукали в районі Боржавських Полонин зі сторони с. Березники Хустського району. О 20:50 їх знайдено та о 01:30 доставлено до с. Пилипець. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення с. Н. Ворота.

22.01.2024 о 19:00 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що в кімнаті житлового будинку розбито побутовий ртутний термометр за адресою: Ужгородський район, с. Оноківці, вул. Головна. Для проведення заходів з демеркуризації приміщення залучалось відділення радіаційного та хімічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення.

22.01.2024 о 17:04 до ДСНС Закарпаття повідомили спалах сажі в димарі житлового будинку без подальшого горіння за адресою: Хустський район, смт Вишково, вул. Орсоглаз.

22.01.2024 о 20:13 до ДСНС Закарпаття повідомили спалах сажі в димарі житлового будинку без подальшого горіння за адресою: Хустський район, с. Горінчово, вул. Вапа.

22.01.2024 o 10:24 до ДСНС Закарпаття повідомили про виявлення тіла жінки в криниці за адресою: Берегівський район, Берегівська тергромада, с. Вари, вул. Ілони Зріні. О 11:55 тіло людини вилучено та передано працівникам поліції. На місце події залучалась одна одиниця техніки 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Берегово.

Робота гірської пошуково-рятувальної частини

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 25 виїздів та виходів у гори, в ході яких врятовано 28 осіб, з яких 13 отримали невідкладну долікарську допомогу. Також 110 туристичних груп (загальною чисельністю 1330 осіб) отримали консультації, зареєстровані або супроводжені туристичними маршрутами.

Погодні умови

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 23 січня очікується: хмарно, вночі без істотних опадів, вранці та вдень часом слабкий сніг, мокрий сніг. На гірських ділянках доріг подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 2-7° морозу, в горах місцями до 10° морозу, вдень 2° тепла - 3° морозу.

По м. Ужгород: хмарно, вночі без істотних опадів, вранці та вдень часом слабкий сніг, мокрий сніг. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 2-4° морозу, вдень 1° тепла - 1° морозу.

facebook sharing buttontwitter sharing buttontelegram sharing button
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар