Головне управління ДСНС України у Закарпатській області інформує

січня 19 / 2024

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00 19 січня 2024 року.

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби для оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 13 виїздів. Хибних викликів не зафіксовано.

Щодо обстановки з пожежами




18.01.2024 о 05:44 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Ужгородський район, Холмківська тергромада, с. Сторожниця, вул. Тарнівецька. Вогнем знищено речі та майно домашнього вжитку, а також перекриття оселі на площі 30 кв. м. На гасіння залучались залучались дві одиниці техніки 3-ї та 4-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Ужгород.

18.01.2024 о 10:27 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Рахівський район, Великобичківська тергромада, смт В. Бичків, вул. Карпатських Січовиків. Вогнем пошкоджено електролічильник та стіну будинку на площі 1 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Рахів та державного пожежно-рятувального поста смт В. Бичків.

Некласифіковані надзвичайні події

18.01.2024 внаслідок інтенсивних дощів на території області в більшості річок та потічків підвищилися рівні води, що призвело до негативних наслідків. Станом на 06:00 19.01.2024 в області зафіксовано підтоплення 5 підвальних приміщень, 11 дворогосподарств та 111 га сільськогосподарських угідь.

Ужгородський район:

- об 11:50 - підтоплення 4 дворогосподарств за адресою: м. Перечин, вул. Ужанська. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки та мотопомпа 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Перечин;

- о 13:30 - підтоплення підвального приміщення закладу дошкільної освіти за адресою: м.Перечин, вул. Ужгородська. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Перечин;

- о 13:51 - підтоплення підвального приміщення житлового будинку за адресою: м.Ужгород, вул. Дендеші. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Ужгород.

Хустський район:

- о 12:42 - підтоплення дворогосподарства за адресою: смт Міжгіря, вул. Хустська. Підрозділи ДСНС не залучалися;

- о 17:46 - підтоплення підвального приміщення житлового будинку за адресою: Хустський район, с. Сойми. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки 16-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Міжгіря.

Також річкою Боржава підтоплено 10 га сільськогосподарських угідь с. Луково, 20 га с. Білки та 50 Га с. Вільхівка.

За інформацією служби відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області, внаслідок різкого підняття рівнів води в річках трапився перелив води через автомобільний шлях Н-09 Мукачево–Рогатин–Львів (с. Вільхівка ). Рух в цьому напрямку перекрито з 02:00 19.01.2024. Об'їзд через дорогу Т-07-19 Іршава–Виноградів та М-23 Берегово–Виноградів–Велика Копаня.

Берегівський район:

- річкою Іршава підтоплено 30 Га сільськогосподарських угідь в с.Сільце.

Рахівський район:

- о 14:28 - підтоплення підвального приміщення житлового будинку за адресою: м. Рахів, вул. Миру. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Рахів.

Мукачівський район:

- о 17:30 до ДСНС Закарпаття повідомили про часткове підтоплення 6 дворогосподарств та 1 га сільгоспугідь в с. Стройне. Вода сходить самопливом. Звернень від місцевого населення не надходило. Підрозділи ДСНС не залучались.

Тячівський район:

- о 17:40 - підтоплення підвального приміщення житлового будинку за адресою: Тячівський район, смт Дубове, вул. Заводська. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки державного пожежно-рятувального поста смт Дубове.

Усього підрозділами ДСНС відкачано 826 куб. м води. Від ДСНС залучались 6 одиниць техніки, 2 мотопомпи та 20 рятувальників.

18.01.2024 о 09:40 до ДСНС Закарпаття повідомили про коротке замикання електронагрівача в житловому будинку без подальшого горіння за адресою: Хустський район, Іршавська тергромада, с. Ільниця, вул. О. Данильченка.

18.01.2024 о 17:34 до ДСНС Закарпаття повідомили про спалах сажі в димарі житлового будинку без подальшого горіння за адресою: Тячівський район, Солотвинська тергромада, с. Б.Церква, вул. Крянги.

Робота гірської пошуково-рятувальної частини

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 15 виїздів та виходів у гори, в ході яких врятовано 20 осіб, з яких 7 отримали невідкладну долікарську допомогу. Також 72 туристичні групи (загальною чисельністю 873 особи) отримали консультації, зареєстровані або супроводжені туристичними маршрутами.

Погодні умови

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 19 січня очікується: хмарно, часом дощ, вдень з переходом у мокрий сніг та сніг, місцями значні опади. Вночі та вранці місцями туман. В горах подекуди ожеледь. На окремих ділянках гірських доріг ожеледиця. На високогір'ї складні відкладення ожеледі та паморозі. Вітер північний 7-12, місцями 15-20 м/с. Температура повітря вночі 3° тепла - 2° морозу, вдень 1° морозу - 4° тепла.

По м. Ужгород: хмарно, вночі слабкий дощ, вдень без істотних опадів. Вночі та вранці туман. Вітер північний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1-3°, вдень 2-4° тепла.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар