На Закарпатті 19 чоловіків загинули намагаючись незаконно перетнути кордон через річку

січня 11 / 2024

Від початку повномасштабного вторгнення, під час спроби незаконного перетину державного кордону саме через водойми загинуло 19 осіб. Найчастіше чоловіки, що мали на меті поза пунктами пропуску потрапити до сусідніх держав обирали угорсько-українську або румунсько-українську ділянку кордон.

Проте, не врахувавши силу стихії, загинули під час втечі. Від початку повномасштабного вторгнення громадяни України найчастіше обирали шлях до Угорщини чи Румунії через річку Тиса. Проте подорож виявлялася невдалою.

Цьогоріч прикордонники попередили спробу перетнути водойму, жителем міста Суми, що обрав шлях до сусідньої держави у межах ділянки кордону у Рахівському районі. Його спроба виявилася невдалою. Переправники обіцяли чоловікові безпечну подорож, проте під час зустрічі із імовірним ухилянтом, сказали, що плани змінилися та перетинати кордон йому доведеться через річку.

Від переохолодження, одягнений у гідрокостюм та рятувальний жилет, чоловік лежав на краю обривистого берега річки та майже не подавав ознак життя. Військовослужбовці негайно витягли чоловіка з води та підняли на рівнинну ділянку, де надали потерпілому першу допомогу.

На чоловіка охоронці кордону склали адмінматеріали за ст 204.1 КУпаП. Прикордонники вкотре наголошують, що такі подорожі є вкрай небезпечними для людей, та можуть закінчитися летальними наслідками.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар