Отруєння алкоголем: Алкоголь супроводжує всі гуляння, зокрема новорічні та різдвяні свята (відео)

січня 05 / 2024



Алкоголь супроводжує всі гуляння, зокрема новорічні та різдвяні свята. Проте не завжди люди бачать міру у споживанні спиртних напоїв – це і призводить до отруєння, яке може мати подекуди навіть летальні наслідки. Реакція організму на алкоголь залежить від багатьох чинників: маси тіла, віку, міцності та якості алкоголю, спожитої з алкоголем їжі.

Будь-які ознаки такого роду отруєння потребують надання допомоги. На свята українці готують велику кількість різноманітних страв, і, безперечно, зростають ризики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, особливо серед дітей.

Ознаки та симптоми можуть виявитися через кілька годин після вживання зараженої їжі або через кілька днів чи навіть тижнів. Зневоднення є одним з ускладнень отруєння, і в складних випадках може бути причиною термінової госпіталізації. Також лікарі попереджають про небезпеку харчової алергії, яку найчастіше може викликати надмірне споживання цитрусових.

Аби уникнути поганих наслідків після вживання алкоголю та харчових продуктів, лікарі радять обирати якісні напої та знати міру споживання. Свята потрібно відзначати не лише бурхливо, а й здорово. За перших симптомів отруєння необхідно термінового звернутися до лікаря.

Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар