Новини Закарпаття

Жодних проблем у роботі інформаційних систем митниці, які б перешкоджали ввезенню в Україну гуманітарної допомоги, немає!


На офіційній сторінці в мережі фейсбук Закарпатська митниця інформує:

Жодних проблем у роботі інформаційних систем митниці, які б перешкоджали ввезенню в Україну гуманітарної допомоги, немає!

За інформацією, яка надходить до Держмитслужби, у волонтерів виникають проблеми із реєстрацією в Автоматизованій системі реєстрації гуманітарної допомоги - https://human-help.ioc.gov.ua/, яку адмініструє Мінсоцполітики України.
Якщо у вас є питання щодо реєстрації, звертайтеся будь ласка до контакт центру Мінсоцполітики за номером (044)-494-19-10.

❗️Державна митна служба України у свою чергу реалізувала блок інформаційного обміну з Мінсоцполітики, а саме - отримання унікальних кодів гуманітарної допомоги і електронних декларацій про ввезення гуманітарних вантажів.
Крім того, реалізовано можливість при наявності унікального коду гуманітарної допомоги подати декларацію через сервіс «Єдине вікно для міжнародної торгівлі».

☝️ Для забезпечення безперешкодного пропуску на митну територію України товарів гуманітарної допомоги у пунктах пропуску знаходиться достатня кількість примірників декларації про товари, що визнаються гуманітарною допомогою.

З новим порядком пропуску гуманітарної допомоги можна ознайомитись за посиланням - https://customs.gov.ua/news/zagalne-20/post/z-01-grudnia-2023-roku-nabuvaiut-chinnosti-zmini-do-pravil-vvezennia-ta-obliku-gumanitarnoyi-dopomogi-1408?

ℹ️ Довідково:
У зв'язку з набранням 01.12.2023 чинності Порядку пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2023 року № 953 (текст постанови - https://www.kmu.gov.ua/npas/deiaki-pytannia-propusku-ta-obliku-humanitarnoi-dopomohy-v-umovakh-voiennoho-stanu-i050923-953), наказом Міністерства соціальної політики України затверджено Методичні рекомендації щодо організації ввезення транспортних засобів, товарів військового призначення та подвійного використання в умовах воєнного стану - https://www.msp.gov.ua/news/23277.html.

Зокрема, в методичних рекомендаціях наведені роз'яснення щодо підтвердження необхідного для звільнення від оподаткування статусу гуманітарної допомоги при поданні декларації гуманітарної допомоги як в електронному, так і паперовому вигляді для автомобілів, що ввозяться благодійними, громадськими організаціями, волонтерами, а на митній території України передаються для використання особам, визначеним ЗУ «Про гуманітарну допомогу» (ЗСУ, Нацгвардія, СБУ, МВС, ДСНС та ін).
Перейти на сайт