За тиждень прикордонники затримали 164 порушника, офіційно через кордон прослідкували 520 тисяч осіб

жовтня 10 / 2023


За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 520 тисяч осіб та 132 тисяч транспортних засобів. Показники інтенсивності пасажиропотоку дещо знизилися - у порівнянні з минулим тижнем кордон перетнуло на 50 тисяч осіб менше.

За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 164 правопорушника. 155 з них намагалися подолати кордон поза пунктами пропуску, ще 9 осіб спробували незаконно перетнути державну межу в пунктах перетину.

Інспектори в пунктах пропуску викрили 19 чоловіків призовного віку, громадян України, які намагалися під час виїзду за межі країни використати документи з ознаками підроблення (довідки, посвідчення, свідоцтва про народження дітей тощо). У їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Ще понад 300 осіб отримали відмову у пропуску через державний кордон у зв’язку з відсутністю законних підстав для перетину.

Також прикордонники припинили спроби незаконного переміщення через кордон більше 9500 пачок сигарет, понад 140 грамів наркотичної речовини, 50 пігулок наркотичної і психотропної дії та 1 одиницю холодної зброї. Виявили 1 викрадений транспортний засіб.

За вчинення правопорушень притягнуто до відповідальності близько 80 осіб, накладено штрафів на суму понад 100 тисяч гривень.

За звітний період оформили 635 автомобілів з гуманітарною допомогою.


Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар