Рятувальники Закарпаття інформують

вересня 11 / 2023

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж 𝟖-𝟏𝟏 вересня для оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟐𝟐 виїзди, з яких три – хибні.

🔷Щодо обстановки з пожежами
𝟎𝟖.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 15:56 надійшло повідомлення про загорання легкового автомобіля ВАЗ-2108 за адресою: Мукачівський район, смт Воловець, вул. Карпатська. Пожежею пошкоджено моторний відсік. На гасіння залучались дві одиниці техніки 13-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Воловець.
𝟎𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 01:05 надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді, за адресою: Мукачівський район, Верхньокоропецька тергромада, с. Станово, вул. Садова. Вогнем знищено надвірну споруду на площі 10 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 10-ї та 11-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Мукачево.
𝟎𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 06:21 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Хустський район, Хустська тергромада, с. Крайниково, вул. Центральна. Вогнем знищено перекриття та крівлю на площі 70 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.
𝟎𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 09:58 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: м. Мукачево, вул. Кооперативна. Вогнем пошкоджено домашнє майно. На гасіння залучались дві одиниці техніки 10-ї та 11-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Мукачево.
𝟎𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 13:15 надійшло повідомлення про загорання сухої трави та чагарників на території приватного дворогосподарства за адресою: Берегівський район, Виноградівська тергромада, с. В. Ком’яти, вул. Партизанська. Пожежею знищено суху траву та чагарники на площі 0,6 га. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 18-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів та місцевої пожежної команди с. В. Ком’яти.
𝟎𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 18:02 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку, за адресою: Мукачівський район, Воловецька тергромада, с. Скотарське, вул. Р. Ігнатишина. Пожежею пошкоджено покрівлю на площі 1 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 13-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Воловець.
𝟎𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 18:11 надійшло повідомлення про загорання автомобіля Mercedes-Benz 310 за адресою: Хустський район, Драгівська тергромада, с. Золотарьово, вул. Дуброва. Пожежею пошкоджено вантажний відсік та кабіну автомобіля. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст та державного пожежно-рятувального поста с. Драгово.
𝟎𝟗.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:13 надійшло повідомлення про пожежу в недіючому торговельному павільйоні за адресою: м. Ужгород, вул. Минайська. Вогнем пошкоджено перекриття на площі 6 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
𝟏𝟎.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:24 надійшло повідомлення про загорання легкового автомобіля Daewoo Nexia за адресою: м. Хуст, вул. Київська Набережна. Пожежею пошкоджено відсік двигуна та салон автомобіля. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.
𝟏𝟎.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 22:25 надійшло повідомлення про загорання сміття на території кладовища за адресою: Ужгородський район, Холмківська тергромада, с. Минай, вул. Л.України. Пожежею знищено сміття на площі 2 кв. м. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
Ще упродовж зазначеного періоду на території області зафіксовано 7 випадків загорання сухої трави, чагарників та сміття на відкритих територіях. Найбільше горіло на Ужгородщині – 3 випадки. Ще двічі горіло на Мукачівщині. Також по одній аналогічній пожежі сталося на Берегівщині та Тячівщині. Усього пожежами знищено 4,8 га сухої трави й чагарників.

🔶Некласифіковані надзвичайні події
𝟎𝟖.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 18:05 до ДСНС Закарпаття повідомили, що під час випасання худоби в районі полонини Ріпта Рахівського району жителька с. Чорна Тиса, 1988 р.н. втратила орієнтир та заблукала. О 20:15 надійшла інформація про те, що заблукалу знайдено місцевим населенням. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення смт Ясіня аварійно-рятувального загону спецпризначення.

🔷Надзвичайні ситуації, події та пожежі, на яких продовжувались заходи з ліквідації
𝟎𝟖.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟑 під час планового проведення робіт з гуманітарного розмінування місцевості в с. Лазещина Ясінянської тергромади Рахівського району, групами піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучено та знищено: 2 гранати Р-14 та 9 кугель-гранат, 12 артилерійських снарядів калібром 76 мм, а також 6 підривників часів Першої світової війни.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар