Михайло Банк: на Виноградівщині у природо-заповідному фонді чергові мільйонні збитки

вересня 09 / 2023
Михайло Банк: на Виноградівщині у природо-заповідному фонді чергові мільйонні збитки
У результаті проведення заходів щодо запобігання правопорушень природоохоронного законодавства працівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області встановили, що на території природо-заповідному фонду місцевого значення «Притисянський» на території Виноградівської територіальної громади було скоєно рубку 13 дерев різних порід без відповідних лімітів та дозволів. Завдані збитки складають 1 мільйон 355 тисяч гривень.
На місце пригоди екоінспектори викликали слідчо-оперативну групу працівників поліції, у присутності яких було проведено облік і обмір пнів від незаконно зрубаних дерев.
Як повідомив начальник Держекоінспекції Михайло Банк, інспектори направили претензію у Виноградівську громаду по відшкодуванню заподіяних збитків державі. Матеріали направлені в правоохоронні органи для подальшого реагування та встановлення винуватців.
Згідно ст. 13 Конституції України нагадуємо, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу виключної (морської) економічної зони є власністю Українського народу.
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Державна екологічна інспекція України
«ТСК Нацресурс» тимчасова слідча комісія МДО
Закарпатська обласна прокуратура
Закарпатська обласна державна адміністрація
Поліція Закарпатської області
Виноградівська РДА
Виноградівська ОТГ - проблеми та здобутки
Виноградівська районна рада
Виноградівська районна рада
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар