Рятувальники Закарпаття інформують

серпня 28 / 2023
Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж 𝟐𝟓-𝟐𝟖 серпня для оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟑𝟏 виїзд, з яких 𝟑 - хибні.

🔷Щодо обстановки з пожежами
𝟐𝟓.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 20:42 надійшло повідомлення про загорання сміття на відкритій території та майна в поруч розташованому металевому гаражі за адресою: м. Ужгород, вул. Р. Шухевича. Пожежею знищено сміття та майно, що знаходилося в металевому гаражі на площі 40 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї держаної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород та автомобіль штабний.
𝟐𝟔.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 18:30 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Тячівський район, Солотвинська тергромада, с. Подішор, вул. Груєце. На пожежі отримала опіки обличчя та верхніх кінцівок власниця будинку. Вогнем пошкоджено підвальне приміщення на площі 7 кв. м. На гасіння залучались три одиниці техніки від 1-ї держаної пожежно-рятувальної частини м. Тячів та Центру безпеки громадян Солотвинської тергромади.
𝟐𝟕.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 18:30 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Тячівський район, Буштинська тергромада, смт Буштино, вул. Шкільна. Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 24 кв. м, а також пошкоджено домашнє майно. На гасіння залучались три одиниці техніки від 1-ї держаної пожежно-рятувальної частини м. Тячів, держаного пожежно-рятувального поста смт Вишково та місцевої пожежної команди смт Тересва.
𝟐𝟕.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:56 надійшло повідомлення про загорання дерева на відкритій території за адресою: Ужгородський район, Оноківська тергромада, с. Кам’яниця. Пожежею знищено стовбур дерева. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 4-ї держаної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
𝟐𝟕.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 23:18 надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді за адресою: Рахівський район, Великобичківська тергромада, с. Стримба, вул. Сабада. Пожежею знищено надвірну споруду на площі 40 кв. м та домашнє майно. На гасіння залучались три одиниці техніки від 2-ї держаної пожежно-рятувальної частини м. Рахів, держаного пожежно-рятувального поста смт В.Бичків та місцевої пожежної команди с. В.Водяне.
𝟐𝟖.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 00:40 надійшло повідомлення про пожежу на кухні в пабі за адресою: м. Ужгород, вул. Ф.Ракоці. Вогнем знищено фритюрницю та закопчено стіни. На гасіння залучались три одиниці техніки від 3-ї та 4-ї держаних пожежно-рятувальних частин м. Ужгород, а також автомобіль штабний.
Ще упродовж зазначеного періоду на території області зафіксовано 15 випадків загорання сухої трави, чагарників та сміття на відкритих територіях. Найбільше горіло на Ужгородщині – 5 випадків. Також по 4 аналогічні пожежі сталося на Мукачівщині та Берегівщині. А на території Хустщини та Тячівщині сухостій горів ще по одному разу. Усього пожежами знищено 8,5 га сухої трави й чагарників.

🔶Некласифіковані надзвичайні події
𝟐𝟓.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 07:58 до ДСНС Закарпаття повідомили, що під час збирання ягід на г. Драгобрат Рахівського району травмувався рахівчанин. О 10:30 його знайдено, надано долікарську допомогу та транспортовано до ур. Свидовець, де передано працівникам екстреної медичної допомоги. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалося гірське пошуково-рятувальне відділення смт Ясіня.
𝟐𝟓.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 14:55 до ДСНС Закарпаття повідомили, що під час проходження туристичного маршруту групою туристів в кількості 4 осіб у лісовому масиві поблизу с. Синевирська Поляна Хустського району в одного з учасників маршруту погіршилося самопочуття та необхідна допомога у транспортуванні. О 18:00 травмованого знайдено, надано долікарську допомогу та транспортовано до лікувального закладу. Для проведення рятувальних робіт залучалося гірське пошуково-рятувальне відділення смт Міжгір'я.
𝟐𝟓.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 20:44 до ДСНС Закарпаття повідомили про підгорання їжі без подальшого горіння за адресою: м. Ужгород, вул. Ф.Ракоці.
𝟐𝟔.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:04 до ДСНС Закарпаття повідомили про спалах газоповітряної суміші без подальшого горіння в легковому автомобілі за адресою: Берегівський район, Пийтерфолвівська тергромада, с. Тисобекень, вул. Головна.
𝟐𝟕.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 00:02 до ДСНС Закарпаття повідомили, що під час проходження туристичного маршруту групою туристів в кількості 8 осіб в районі г. Стримба Хустського району в одного з учасників маршруту погіршилося самопочуття та необхідна допомога у транспортуванні. О 04:45 травмованого знайдено, надано долікарську допомогу та транспортовано до с. Колочава Хустського району. Для проведення рятувальних робіт залучалося гірське пошуково-рятувальне відділення смт Міжгір'я.
𝟐𝟕.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 12:45 до ДСНС Закарпаття повідомили, що в районі урочища Великий ліс Шаланківського лісу, біля с. Шаланки Берегівського району, під час збирання грибів заблукав громадянин. О 22:30 заблукалого знайдено, стан здоров'я задовільний, та транспортовано до с. Шаланки Берегівського району. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення м. Іршава.
𝟐𝟕.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 14:30 до ДСНС Закарпаття повідомили, що під час проходження туристичного маршруту групою з 5-ти туристів в районі г. Петрос Рахівського району в одного з туристів погіршився стан здоров’я та потребує допомоги у транспортуванні. О 17:41 туриста знайдено, надана долікарська допомога та транспортовано до села Кваси Рахівського району. Від подальшої госпіталізації відмовився. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення с. Кваси.

🔷Надзвичайні ситуації, події та пожежі, на яких продовжувались заходи з ліквідації
𝟐𝟓.𝟎𝟖.𝟐𝟎𝟐𝟑 під час планового проведення робіт з розмінування місцевості в с. Лазещина Ясінянської тергромади Рахівського району, групами піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучено та знищено 5 артилерійських снарядів калібром 76 мм, мінометну міну калібром 60 мм, 37 гранат Р-33 та 5 Ф-1 часів Першої світової війни. 28.07 заплановано продовження робіт.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар