“На мості перебувало від 6 до 8 людей”.: Причина обвалу частини мосту на Рахівщині

серпня 05 / 2023

За словами начальника головного управління ДСНС в Закарпатській області Роман Гудак, причина обвалу частини мосту у селі Кваси була через те, що на ньому перебувало від 6 до 8 людей, тому міст не витримав, хоча він не був в аварійному стані. Як зазначив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, впродовж доби мають перевірити стан усіх пішохідних мостів.

“Висота падіння близько 20 метрів, тому такі катастрофічні наслідки: одна людина загинула, двоє знаходяться в лікарні. Це була нормальна переправа, тому що вона знаходиться за даними голови громади у такому мальовничому місці, це біля санаторію “Гірська Тиса” у Квасах. Це туристична локація. Люди там часто ходять, фотографуються і, можливо, ця перевантаженість та одночасне перебування на локації певній спрацювало, тому що частина його провалилося. Провалено у радіусі 50-60 см. Я так розумію, що вони були одночасно на одному місці, тому вага не витримала”, — розповів начальник головного управління ДСНС на Закарпатті Роман Гудак.

За словами голови Закарпатської ОВА Віктора Микити, очільники громад мають створити комісії із залученням фахівців ДСНС та протягом 24 годин перевірити стан усіх пішохідних мостів, що перебувають на їхньому балансі.

“Важливо організувати робочий процес і роботу з громадами, таким чином, щоб люди були проінформовані, про те що можна поремонтувати міст, зробити усі умови, щоб він витримував десятьох людей відразу, а зайде туди група 20 людей, то хто буде нести відповідальність. В даному випадку, коли є інформація, відповідно, людина має читати та розуміти. Цей процес має бути організований у громаді. Я сказав, турнікети, можливо, ставити. Це доручення було оставлене два тижня тому: оглянути всі мости, і підвісні, в тому числі. Більшість громад, на жаль, їх не змогли виконати, за тими чи іншими причинами. Зараз дав доручення: впродовж 24-х годин провести огляд та відповідно, доповісти завтра о 11-тій годині, в якому стані вони перебувають і пропозиції, як саме потім працювати коштом місцевого бюджету та ми долучимося з обласним бюджетом”, — додав Віктор Микита.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар