На Закарпатті двоє чоловіків спробували владнати питання з прикордонниками за допомогою хабаря

липня 21 / 2023

Впродовж минулої доби двоє громадян України - чоловіки призовного віку, маючи намір виїхати за межі України, намагалися «вирішити» питання з правоохоронцями за допомогою хабарів. Обидва прямували до Угорщини через пункт пропуску «Тиса».

Один зі подорожніх, 38-річний закарпатець, стверджував, що супроводжує за кордон 74-річну жінку, яка потребує постійного стороннього догляду. Втім, він не зміг надати на контроль документ, який це підтверджує. Коли прикордонники проінформували чоловіка, що йому буде відмовлено у пропуску, водійка автомобіля, яким той прямував на виїзд з України, вклала у паспортний документ грошові кошти у розмірі 1000 гривень та запропонувала їх правоохоронцям.

Інший чоловік, також закарпатець, запропонував нарядові за свій безперешкодний пропуск через кордон як супроводжуючого 50-річного хворого
знайомого 200 доларів США. Таким рішенням він лиш ускладнив ситуацію, оскільки тепер йому доведеться відповідати за вчинення кримінального правопорушення.
В обох випадках на місце події викликали співробітників Нацполіції. Хабародавцям довелося у супроводі слідчо-оперативних груп вибути до відділків поліції з метою надання пояснень.

З огляду на події, нагадуємо про кримінальну відповідальність за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі Державної прикордонної служби України, передбачені ст.369 ККУ. Нагадуємо, що прикордонники мають нульову толерантність до корупції, тож подібні дії будуть задокументовані, а інформація про них буде передана співробітникам Нацполіції.


Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар