Негода пошкодела покрівлі будівель: рятувальники Закарпаття інформують

липня 20 / 2023

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби станом на 𝟳:𝟬𝟬 𝟐𝟎 липня для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟕𝟐 виїзди, з яких один - хибний.
🔷Щодо обстановки з пожежами:
𝟏𝟗.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 17:35 надійшло повідомлення про загорання сміття на відкритій території за адресою: Ужгородський район, Дубриницько-Малоберезнянська тергромада, с. Дубриничі, вул. Українська. Пожежею знищено сміття на площі 12 кв. м. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Перечин.
𝟏𝟗.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 20:56 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Тячівський район, Тячівська тергромада, с. Руське Поле, вул. Лазівська. Вогнем знищено крівлю на площі 154 кв. м та частину домашнього майна. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів та державного пожежно-рятувального поста смт Вишково.
𝟏𝟗.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 23:37 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: м. Ужгород, вул. Горянська. Вогнем пошкоджено житлову кімнату та частину домашнього майна на площі 30 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
🔶Аналіз пожеж сухотрав’я та сміття на відкритій території
З початку 2023 року (станом на 23:00 19 липня) підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпатської області в екосистемах краю ліквідували 160 пожеж. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття становить 44,40 га.
🔷Некласифіковані надзвичайні події
𝟏𝟗.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 11:18 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про ДТП за участю трьох автомобілів: вантажівки Renault, Mercedes Benz V250 та Mercedes Benz E220 за адресою: Мукаівський район, траса Київ – Чоп, 716 км. Внаслідок автотрощі 3 особи травмовано. Для ліквідації надслідків події залучалось відділення державного пожежно-рятувального поста с. Нижні Ворота.
𝟐𝟎.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 (станом на 06:00) внаслідок погіршення погодних умов, інтенсивних опадів та шквалистого посилення вітру по області відбулося 57 випадків падіння дерев на проїжджі частини автошляхів, а саме: в м. Ужгород - 46, з яких 9 - падіння на автомобілі; у м. Виноградів 3 випадки; на Тячівщині (м. Тячів, смт Буштино, села Нересниця, Бедевля та Грушово) - 5; у Рахові – 2 та у Берегові – 1. Також сталося 7 підтоплень підвальних приміщень приватних житлових будинків в м. Ужгород, де з 5 вода зійшла самопливом. (відкачано 300 куб. м води). Усього до ліквідації наслідків негоди від ДСНС залучалось 10 одиниць техіки та 45 чоловік особового складу.
За інформацією ОВА негодою також пошкоджено покрівлі будівель у с. Великі Лучки Мукачівського району – 3 випадки та по одному випадку в м. Ужгород та м. Виноградів
Станом на 08:30 по області знеструмлено 42 населені пункти (з них 26 частково) в Рахівському, Берегівському, Мукачівському, Тячівському та Хустському районах. Для відновлення електропостачання залучено 5 бригад обленерго.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар