В районі підніжжя гори Говерла стало зле чоловікові: рятувальники Закарпаття інформують

липня 17 / 2023
Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж 𝟏𝟒-𝟏𝟕 липня станом на 𝟳:𝟬𝟬 𝟏𝟕 липня для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟒𝟔 виїздів, з яких три - хибні.
🔷Щодо обстановки з пожежами:
𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 20:47 надійшло повідомлення про загорання сміття на відкритій території за адресою: Ужгородський район, Оноківська тергромада, с. Оріховиця. Пожежею знищено сміття на площі 0,01 га. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 4-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
𝟏𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 13:28 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Берегівський район, Виноградівська тергромада, с. Олешник, вул. Галана. Вогнем знищено підшивку даху на площі 4 кв. м. На гасіння залучались три одиниці техніки від 18-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів, державного пожежно-рятувального поста смт Вилок та місцевої пожежної команди с. Підвиноградів.
𝟏𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 13:32 надійшло повідомлення про пожежу в автомобілі Škoda Fabia за адресою: Мукачівський район, Неліпинська тергромада, с.
Ганьковиця, автошлях М 06 Київ-Чоп, 730 км. Вогнем пошкоджено електропроводку та передній бампер. На гасіння залучались дві одиниці техніки 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Свалява.
𝟏𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:45 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Ужгородський район, Холмківська тергромада, с. Холмок, вул. Польова. Вогнем пошкоджено житлову кімнату та частину домашнього майна на площі 6 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї та 4-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Ужгород.
𝟏𝟔.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 23:36 надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді за адресою: Хустський район, Міжгірська тергромада, с. Лозянське. Вогнем знищено надвірну споруду на площі 20 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 16-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Міжгір’я.
𝟏𝟕.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 01:17 надійшло повідомлення про загорання сміття в сміттєвих баках за адресою: м. Ужгород, вул. Достоєвського. Пожежею знищено сміття на площі 1 кв. м. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
𝟏𝟕.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 01:43 надійшло повідомлення про загорання сміття в сміттєвих баках за адресою: м. Ужгород, вул. Годинки. Пожежею знищено сміття на площі 1 кв. м. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
Аналіз пожеж сухотрав’я та сміття на відкритій території
З початку 2023 року (станом на 23:00 𝟏𝟔 липня) підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпатської області в екосистемах краю ліквідували 𝟏𝟓𝟕 пожеж. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття становить 𝟒𝟑,𝟏𝟔 га.
Некласифіковані надзвичайні події
𝟏𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 16:50 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту в районі підніжжя гори Говерла, урочище Перемичка Рахівського району, погіршилося самопочуття та потребує допомоги 62-річний чоловік. Травмованого було евакуйовано з г. Говерла до с. Луги, де було передано медичним працівникам екстреної медичної допомоги Рахівської ЦРЛ. Для проведення пошукових робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення м. Рахів.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар