Новини Закарпаття

Рятувальники Закарпаття інформують


Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби станом на 𝟳:𝟬𝟬 𝟏𝟏 липня для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟐𝟖 виїздів, з яких 𝟑 - хибні.
🔷Щодо обстановки з пожежами:
𝟏𝟎.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 09:23 надійшло повідомлення про загорання пшениці на корені у фермерському господарстві за адресою: Ужгородський район, Холмківська тергоромада, с. Концово. Пожежею знищено пшеницю на площі 0,012 га. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Ужгород.
Ще упродовж зазначеного періоду на території області зафіксовано 5 випадків загорання сухої трави, чагарників та сміття на відкритих територіях. По два рази горіло на Ужгородщині та Тячівщині. Ще одна аналогічна пожежа сталася в Хустському районі. Усього пожежами знищено 0,287 га сухої трави й чагарників.
🔶Аналіз пожеж сухотрав’я та сміття на відкритій території
З початку 2023 року (станом на 𝟐𝟑:𝟎𝟎 𝟏𝟎 липня) підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпатської області в екосистемах краю ліквідували 151 пожежа. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття становить 40,15 га.
🔷Некласифіковані надзвичайні події
𝟏𝟎.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 15:19 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що підчас проходження туристичного маршруту в районі г. Стримба Хустського району, травмувала ногу та потребує допомоги громадянка. О 18:10 її знайдено, надано долікарську допомогу та о 19:38 доправлено до с. Колочава Хустського району. Для проведення пошукових робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення смт Міжгір’я.
𝟏𝟎.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:33 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що в кімнаті багатоквартирного будинку розбито ртутний термометр за адресою: м. Ужгород, вул. Сільвая. Для проведення заходів з демеркуризації приміщення залучалось відділення радіаційного та хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення.
Перейти на сайт