Новини Закарпаття

Чоловік пірнув в Ужгородський кар’єр та більше його ніхто небачив: рятувальники Закарпаття інформують


Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби станом на 𝟳:𝟬𝟬 𝟔 липня для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟑𝟑 виїзди, з яких один - хибний.

🔷Щодо обстановки з пожежами:
𝟎𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 16:04 надійшло повідомлення про загорання надвірної споруди за адресою: Берегівський район, Берегівська тергромада, с. Велика Бакта, вул. Зелена. Пожежею знищено покрівлю на площі 30 кв. м. На гасіння залучались три одиниці техніки від 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Берегово, державного пожежно-рятувального поста смт Вилок та добровільної церковної пожежної команди с. Вари.
𝟎𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 17:40 надійшло повідомлення про загорання сухої трави та чагарників на відкритій території за адресою: Ужгородський район, м. Перечин, вул. Гуменська. Пожежею знищено суху траву та чагарники на площі 2 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Перечин.
𝟎𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 18:59 надійшло повідомлення про загорання сухої трави та чагарників на відкритій території за адресою: Хустський район, Зарічанська тергромада, с. Вільхівка, вул. Виноградна. На пожежі травмовано одну особу. Вогнем знищено суху траву та чагарники на площі 0,05 га. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 15-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава.

🔶Аналіз пожеж сухотрав’я та сміття на відкритій території
З початку 2023 року (станом на 23:00 5 липня) підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпатської області в екосистемах краю ліквідували 142 пожежі. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття становить 39,5 га.

🔷Некласифіковані надзвичайні події
𝟎𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 до ДСНС Закарпаття повідомили з поліції про необхідність надання допомоги у проведенні пошукових робіт по факту зниклого безвісти ужгородця, який 23.01.2023 вийшов з дому та більше не повернувся. 05.07.2023 о 09:00 для проведення пошукових робіт ймовірного потопельника залучалося водолазно-рятувальне відділення м. Ужгород Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Було обстежено 15 км вниз по течії р. Уж (від моста ім.Т. Масарика до с. Сторожниця). Тіло людини не знайдено. О 15:00 пошукові роботи призупинено до встановлення всіх обставин справи.
𝟎𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 11:25 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту погіршилося самопочуття та потребує допомоги у транспортуванні киянин, за адресою: Рахівський район, г. Татарука. О 14:40 його знайдено, надано долікарську допомогу, транспортовано та передано працівникам екстреної медичної допомоги. Для проведення робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення смт Ясіня.
𝟎𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 18:10 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту погіршилося самопочуття та потребує допомоги у транспортуванні особа чоловічої статі, за адресою: Хустський район, Пилипецька тергромада, водоспад Шипіт, поляна. О 19:50 його знайдено, надано долікарську допомогу, транспортовано та передано працівникам екстреної медичної допомоги. Для проведення рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення с. Пилипець.
𝟎𝟓.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 20:20 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що чоловік (особа встановлюється) пірнув в Ужгородський кар’єр та більше його ніхто небачив, за адресою: м. Ужгород, вул. Гранітна. О 22:35 пошуки ймовірного потопельника призупинено у зв'язку з настанням темної пори. Тіло не знайдено. Продовження пошуків заплановано на 06.07.2023. Для проведення пошукових робіт ймовірного потопельника залучалося водолазно-рятувальне відділення м. Ужгород.
Перейти на сайт