Новини Закарпаття

Рятувальники Закарпаття інформують



Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж 𝟏𝟔-𝟏𝟗 червня станом на 𝟳:𝟬𝟬 𝟏𝟗 червня для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟑𝟓 виїздів, з яких один - хибний.

🔷Щодо обстановки з пожежами:
𝟏𝟔.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 12:34 надійшло повідомлення про загорання легкового автомобіля Opel Astra Classic за адресою: Ужгородський район, Холмківська тергромада, с. Розівка, вул. Концівська. Пожежею знищено салон автомобіля. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
𝟏𝟔.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 21:00 надійшло повідомлення про загорання навісу за адресою: Мукачівський район, смт Чинадійово, вул. Волошина. Пожежею знищено 15 кв. м сміття та пошкоджено 15 кв. м навісу. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 10-ї та 11-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Мукачево.
𝟏𝟕.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 09:58 надійшло повідомлення про загорання дерев'яної електроопори за адресою: Рахівський район, с. Кваси, ур. Васкул. Пожежею пошкоджено електроопору. На гасіння залучались дві одиниці техніки від державного пожежно-рятувального поста смт Ясіня та 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Рахів.
𝟏𝟕.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 21:51 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Мукачівський район, Жденіївська тергромада, с. Щербовець. На пожежі травмовано одну особу та вогнем пошкоджено домашнє майно на площі 7 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки від державних пожежно-рятувальних постів смт Жденієво та с. Н.Ворота.
𝟏𝟖.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 14:01 надійшло повідомлення про загорання надвірної споруди (альтанки) за адресою: Ужгородський район, Великоберезнянська тергромада, с. Костева Пастіль. Пожежею знищено дерев’яну споруду площею 20 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 8-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Великий Березний.
𝟏𝟖.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 15:20 надійшло повідомлення про загорання електролічильника на дерев'яній електроопорі за адресою: м. Ужгород, вул. Канально-Насипна. Пожежею знищено електролічильник. На гасіння залучались дві одиниці техніки 4-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
𝟏𝟖.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:18 надійшло повідомлення про загорання надвірної споруди (дровітня) за адресою: Хустський район, Міжгірська тергромада, с. Верхній Бистрий, вул. Гагаріна. Пожежею знищено дерев’яну споруду площею 16 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 16-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Міжгіря.
𝟏𝟗.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 02:53 надійшло повідомлення про загорання надвірної споруди (літня кухня) за адресою: Берегівський район, Пийтерфолвівська тергромада, с. Чепа, вул. Добровольців. Пожежею знищено господарське майно. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались три одиниці техніки від 18-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів, державного пожежно-рятувального поста смт Вилок та місцевої пожежної команди с. Пийтерфолво.

🔶Аналіз пожеж сухотрав’я та сміття на відкритій території
З початку 2023 року (станом на 23:00 15 червня) підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпатської області в екосистемах краю ліквідували 134 пожежі. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття становить 38,24 га.

🔷Некласифіковані надзвичайні події
𝟏𝟔.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 21:50 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про те, що 1 електроопора впала та ще 4 нахилились за адресою: Ужгородський район, с. Холмок, вул. Свободи. Внаслідок цього було припинено електропостачання до 9 житлових будинків та газопостачання до 1 житлового будинку. На місці події працювали аварійні бригади Ужгородського РЕМ та АТ “Закарпатгаз”. Електро- та газопостачання відновлено. Підрозділи ДСНС не залучались.
𝟏𝟕.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 06:47 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про падіння дерева на автомобіль Dacia Logan за адресою: м. Ужгород, вул. Собранецька. На місце події залучалось відділення Аварійно-рятувального загону спецпризначення м. Ужгород.
Перейти на сайт