На Закарпатті стався землетрус: рятувальники інформують

квітня 14 / 2023

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби станом на 𝟳:𝟬𝟬 𝟭𝟰 квітня для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟰𝟬 виїздів, з яких 𝟭 - хибний.
🔷Щодо обстановки з пожежами:
𝟭𝟯.𝟬𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 13:20 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Берегівський район, Косонська тергромада, с. Косонь, вул. Барабаш. На пожежі виявлено тіло власниці будинку. Вогнем пошкоджено кімнату на площі 4 кв. м. На гасіння залучались чотири одиниці техніки від 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Берегово, державного пожежно-рятувального поста с. В. Добронь та добровільних церковних пожежних команд сіл Вари і Дерцен.
𝟭𝟯.𝟬𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 20:39 надійшло повідомлення про загорання автомобіля ВАЗ-2106 за адресою: м. Ужгород, вул. Українська. Пожежею пошкоджено моторний відсік. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
𝟭𝟯.𝟬𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 20:41 надійшло повідомлення про пожежу в господарській споруді на території готельно-ресторанного комплексу за адресою: Тячівський район, Усть-Чорнянська тергромада, с.Лопухів, вул. Партизанська. Вогнем пошкоджено перекриття на площі 20 кв. м. На гасіння залучались три одиниці техніки від державних пожежно-рятувальних постів селищ Усть-Чорна та Дубове, а також місцевої пожежної команди с. Нересниця.
𝟭𝟯.𝟬𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 22:32 надійшло повідомлення про загорання сміття та шин на відкритій території за адресою: Ужгородський район, с. Оноківці, вул. Спортивна. Пожежею знищено сміття та шини на площі 5 кв. м. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 4-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
Ще упродовж зазначеного періоду на території області зафіксовано 4 випадки загорання сухої трави, чагарників та сміття на відкритих територіях. Найбільше горіло на Ужгородщині – 3 випадки. Також одна аналогічна пожежа сталася на Хустщині. Усього пожежами знищено 0,432 га сухої трави й чагарників.
🔶Аналіз пожеж сухотрав’я та сміття на відкритій території
З початку 2023 року (станом на 23:00 13 квітня) підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпатської області в екосистемах краю ліквідували 63 пожежі. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття становить 18,97 га.
🔷Некласифіковані надзвичайні події
За усною інформацією відділу сейсмічності Карпатського регіону ІГФ НАН України, 14.04.2023 о 04:54 між селами Довге та Приборжавське Хустського району зафіксований підземний поштовх потужністю близько 3,4 балів, на глибині 6,1 км. Станом на 06:00 інформація про негативні наслідки відсутня.
🔶Надзвичайні ситуації, події та пожежі, на яких продовжувались заходи з ліквідації
𝟭𝟯.𝟬𝟰.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 11:50 групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучено та знищено артилерійський снаряд калібром 100 мм часів Другої світової війни. Даний ВНП було виявлено напередодні за адресою: Ужгородський район, Холмківська тергромада, с. Тарнівці (в полі).
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар