Рятувальники Закарпаття інформують

березня 21 / 2023
Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби станом на 𝟳:𝟬𝟬 𝟮𝟭 березня для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟮𝟵 виїздів, з яких 𝟯 – хибні.

🔷Щодо обстановки з пожежами:
𝟮𝟬.𝟬𝟯.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 17:14 надійшло повідомлення про пожежу в торговельному кіоску за адресою: Берегівський район, Виноградівська тергромада, м. Виноградів, вул. Комунальна. Пожежею знищено електролічильник та закопчено стіни на площі 1 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 18-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів.
𝟮𝟬.𝟬𝟯.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 20:08 надійшло повідомлення про загорання сміття в занедбаній будівлі за адресою: м. Мукачево, вул. Д. Галицького. Пожежею знищено сміття на площі 1 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево.
𝟮𝟬.𝟬𝟯.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 22:06 надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді (вагончик) за адресою: Тячівський район, Бедевлянська тергромада, с. Бедевля, вул. Монастирська. Вогнем знищено дерев’яний вагончик та майно на площі 18 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів та місцевої пожежної команди смт Тересва.
Ще упродовж зазначеного періоду на території області зафіксовано 𝟱 випадків загорання сухої трави, чагарників та сміття на відкритих територіях. В основному горіло на Ужгородщині (3 випадки). Також по одній аналогічній пожежі сталося в Хустському та Мукачівському районах. Усього пожежами знищено 0,92 га сухої трави й чагарників.

🔶Аналіз пожеж сухотрав’я та сміття на відкритій території
З початку 2023 року (станом на 23:00 20 березня) підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпатської області в екосистемах краю ліквідували 33 пожеж. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття становить 11,89 га.

🔷Некласифіковані надзвичайні події
𝟮𝟬.𝟬𝟯.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 13:47 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про виявлення ВНП за адресою: Ужгородський район, Оноківська тергромада, с. Оріховиця (лісовий масив). О 16:30 групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучено та знищено артилерійський снаряд калібром 125 мм.
𝟮𝟬.𝟬𝟯.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 18:30 до ДСНС Закарпаття надійшла інформація про виявлення ВНП (попередньо артилерійський снаряд калібром 45 мм, часів Другої світової війни) за адресою: м. Ужгород, мікрорайон Доманинці, вул. Стародоманинська. Вилучення та знищення ВНП заплановано на 21.03.2023.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар