Четверо людей з отруєнням невідомою речовиною врятували наші медики

березня 16 / 2023



Четверо людей з отруєнням невідомою речовиною (ймовірно чадним чи природнім газом) 👍 врятували наші медики 🚑🚑🚑.
‼️ Сьогодні зранку о 9.20 на лінію 📲 «103» зателефонувала ужгородка і схвильовано повідомила, що 💬 не може розбудити чоловіка, підозрює що в нього міг статися інсульт. Бригада 🚑№«107» (лікар Світлана ІЛЯШ , фельдшер Ярослав ЦИЦИКА, водій Володимир ГУЛЯШ) вже за хвилину мчала на виклик…
☝️Коли медики 🚑 забігли до 🏡 приватного будинку, їх зустрів 27-річний чоловік і поскаржився на погане самопочуття, нудоту, головокружіння. Ще троє мешканців будинку були вже непритомні. За всіма ознаками – підозра на отруєння. Блискавично оцінивши ситуацію бригада негайно перемістила пацієнтів на свіже повітря і приступила до реанімаційних заходів. Одночасно викликали на допомогу ще 🚑 🚑 дві «швидкі» - «100» та «103» бригади… Після підключення кисню та проведених реанімаційних заходів всіх чотирьох потерпілих у стабільному стані було транспортовано до 🏥 Ужгородської центральної міської клінічної лікарні.
52-річні чоловік з дружиною і їх 27-річний син зараз знаходяться під наглядом медиків , їх стан стабільний і не є життєзагрожуючим, а ось старша 73-річна жінка, хоч і прийшла до свідомості, але поки перебуває в реанімаційному відділенні.
«103» НАГАДУЄ: внаслідок отруєння чадним газом розвивається гіпоксія – дефіцит кисню. Це виникає через те, що в крові молекули чадного газу зв'язуються з гемоглобіном і блокують можливість перенесення кисню до тканин. Це може призвести до незворотних змін у роботі 🧠🫀 серця та мозку.
Симптоми отруєння:
🔸головний біль;
🔸 нудота;
🔸 прискорене дихання;
🔸 слабкість, відчуття втоми;
🔸 запаморочення;
🔸 сплутаність свідомості.
Якщо ви підозрюєте, що у приміщенні є чадний (чи природній) газ, негайно вимкніть усі прилади, відкрийте вікна та викличте аварійну газову службу.
❗️☝️У разі отруєння, перша домедична допомога постраждалому:
🔰 негайно викликати екстрену медичну допомогу - 103;
🔰вивести або винести потерпілого на свіже повітря;
🔰покласти постраждалому під голову подушку, а також розстібнути комір та пояс.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар