Прикордонники західного кордону в шоці: Затримано майже сотню чоловіків, конфісковані авто та контрабандні цигарки

січня 31 / 2023
📆 ЗА ТИЖДЕНЬ ОХОРОНЦІ ЗАХІДНИХ РУБЕЖІВ ВИЯВИЛИ 216 ЯЩИКІВ СИГАРЕТ І ЗАТРИМАЛИ МАЙЖЕ СОТНЮ ПОРУШНИКІВ КОРДОНУ

🔁 За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 468 тисяч осіб та 124 тисячі транспортних засобів. Інтенсивність пасажиропотоку, у порівнянні з тижнем раніше, майже не змінилася.

🚷 За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 94 правопорушника. Незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску намагалися 20 осіб. Ще 74 спробували потрапити до сусідніх країн поза діючими пунктами перетину, з них 9 – незаконні мігранти. Санкції за ці дії передбачають накладення штрафу на суму до 8500 гривень або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

📜 Також за звітний період інспекторами в пунктах пропуску викрито 34 факти використання документів з ознаками підроблення (довідок, посвідчень, свідоцтв про народження тощо) і підроблених відміток у документах. У їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

❌ Ще 672 особи отримали відмову у пропуску через державний кордон через відсутність законних підстав.

⚠️ Крім того, прикордонники за тиждень припинили спроби незаконного переміщення через кордон 4 одиниць зброї та понад 108 000 пачок сигарет. Партію з 215 ящиків тютюнових виробів перевозили у газовій цистерні, яка слідувала до Румунії - http://surl.li/eqhik. Також охоронці кордону виявили 4 транспортних засоби, які експлуатувалися з порушенням чинного законодавства.

🧾 За вчинення правопорушень охоронці кордону притягнули до відповідальності 127 осіб, наклали штрафів на суму майже 160 000 гривень.

🚛 Оформили 498 автомобілів з гуманітарною допомогою.

Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар