Є загиблі: рятувальники Закарпаття інформують

січня 23 / 2023

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж 20-23 січня станом на 𝟳:𝟬𝟬 𝟮𝟯 січня для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 72 виїзди, з яких сім - хибні.
🔷Щодо обстановки з пожежами:
𝟮𝟬.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 16:50 надійшло повідомлення про пожежу в будівлі охорони за адресою: Ужгородський район, Чопська тергромада, с. Соломоново, вул. Миру. Вогнем пошкоджено речі побутового вжитку на площі 10 кв. м. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 6-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Чоп.
𝟮𝟬.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 18:19 надійшло повідомлення про пожежу в квартирі за адресою: м. Хуст, вул. Жайворонкова. На пожежі виявлено тіло власниці квартири 1939 р.н. Вогнем знищено частину домашнього майна на площі 12 кв. м. На гасіння залучались чотири одиниці техніки третього державного пожежно-рятувального загону.
𝟮𝟭.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 05:36 надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді за адресою: Хустський район, Білківська тергромада, с. Імстичево, вул. Космонавтів. Вогнем пошкоджено стіни, а також знищено крівлю на площі 15 кв. м, 3 тонни сіна та господарський інвентар. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 15-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава та державного пожежно-рятувального поста с. Довге.
𝟮𝟭.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 05:57 надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді за адресою: Тячівський район, Дубівська тергромада, смт Дубове, вул. Мадара. Вогнем знищено крівлю на площі 30 кв. м та 2 тонни сіна. На гасіння залучалась одна одиниця техніки державного пожежно-рятувального поста смт Дубове.
𝟮𝟭.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 06:16 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Хустський район, Вишківська тергромада, смт Вишково, вул. Островського. Вогнем знищено приміщення кухні на площі 10 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки від державного пожежно-рятувального поста смт Вишково та 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.
𝟮𝟭.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 08:01 надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді за адресою: Ужгороський район, Чопська тергромада, с. Есень, вул. Довга-Дюрдь. Вогнем знищено крівлю та перекриття на площі 12 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 6-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Чоп та державного пожежно-рятувального поста с. В. Добронь.
𝟮𝟭.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 15:36 надійшло повідомлення про пожежу в недобудованому житловому будинку за адресою: м. Ужгород, вул. Богомольця. Вогнем знищено сміття на площі 1 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
𝟮𝟭.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 16:15 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Рахівський район, Великобичківська тергромада, с. Кобилецька Поляна, вул. Історична. Пожежею пошкоджено перекриття житлового будинку на площі 1 кв. м. На гасіння залучалась одна одиниця техніки місцевої пожежної команди с. Кобилецька Поляна.
𝟮𝟮.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 13:05 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Хустський район, Горінчівська тергромада, с. Ряпідь. Вогнем пошкоджено житлову кімнату на площі 20 кв. м, майно та речі домашнього вжитку. На гасіння залучались дві одиниці техніки 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.
𝟮𝟯.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 01:35 надійшло повідомлення про загорання автомобіля Nissan Navara за адресою: Мукачівський район, Полянська тергромада, с.Поляна, вул. Європейська. Пожежею пошкоджено моторний відсік. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Свалява та місцевої пожежної команди с.Поляна.
🔶Некласифіковані надзвичайні події
𝟮𝟬.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 13:46 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про те, що під час катання на лижах на полонині Драгобрат Рахівського району втратили орієнтир та заблукали троє киян 1983, 1994 та 2011 років народження.
О 16:30 заблукалих знайдено та о 18:20 доставлено до місця їх тимчасового проживання на гірськолижний курорт «Драгобрат», стан здоров’я задовільний. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучались гірські пошуково-рятувальні відділення смт Ясіня та с. Кваси та волонтери.
𝟮𝟭.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 о 17:40 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення від колег з Івано-Франківської області про те, що під час проходження туристичного маршруту за адресою: Рахівський район, Свидовецький хребет, втратив орієнтир та заблукав чоловік. О 21:00 його знайдено, стан здоров’я задовільний, медичної допомоги не потребував. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення с. Кваси.
🔷Надзвичайні ситуації, події та пожежі на яких продовжувались заходи з ліквідації
Внаслідок інтенсивних опадів та погіршення погодних умов в період з 18.01.2023 по теперішній час на території області відбулось підняття рівнів води в річках області, що призвело до негативних наслідків
Ужгородський район та м. Ужгород: 19.01.2023–перелив автошляху між селами Тисаагтелек–Малі Геївці завдовжки 1500 м та шаром води 20-25 см. Станом на 06:00 23.01.2023 вода зійшла самопливом, проїзд забезпечений. Підрозділи ДСНС не залучалися.
Хустський район: 21.01.2023 в районі сіл Стеблівка та Сокирниця підтоплено 12 га сільгоспугідь. Станом на 06:00 23.01.2023 ситуація без змін.
Берегівський район: 19.01.2023 підтоплено автошлях В. Ком’яти–Шаланки завдовжки 200 м та шаром води 15-20 см. Станом на 06:00 23.01.2023 вода зійшла самопливом, проїзд забезпечений. Підрозділи ДСНС не залучалися У с. В. Ком’яти через прорив земляного валу внаслідок підняття рівня води в р. Боржава підтоплено 400 га пасовищ, а в с. Кам’янське підтоплено 50 га пасовищ. Також в с. Чорнотисів внаслідок підняття рівня води в меліоративних каналах підтоплено 20 га пасовищ.
𝟮𝟮.𝟬𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟯 проводились роботи по відкачуванні води з чотирьох підвальних приміщень житлових будинків. Від ДСНС працювало три одиниці техніки та одна від місцевої пожежної команд , відкачано 785 куб. м води.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар