Ризикують життям, щоб втекти закордон: Румунські прикордонники знайшли труп українця в річці Тиса (відео)

грудня 06 / 2022
Ризикують життям, щоб втекти закордон: Румунські прикордонники знайшли труп українця в річці Тиса (відео)

Від початку повномасштабного російського вторгнення на територію України прикордонники Мукачівського загону виявили вже одинадцять летальних випадків під час незаконного перетину кордону.

Найчастіше спроби порушення держрубежу прикордонники фіксують на українсько-румунській річковій ділянці кордону. Протягом останніх місяців охоронці державного рубежу все частіше фіксують спроби чоловіків призовного віку незаконно дістатися сусідніх країн. Що стосується зеленої ділянки кордону – станом на сьогодні прикордонникам вдалося зменшити кількість таких спроб.

Послугами незаконного переміщення через кордон найчастіше користуються чоловіки призовного віку з різних регіонів України. Часто допомагають їм у цьому місцеві жителі. Переправники не попереджають про небезпеку, яка існує під час переміщення, а щоб чоловіки не бачили, якої складності перепону їм доведеться долати – намагаються переправляти їх у темний час доби. Глибина річки Тиса, якою на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону проходить кордон із сусідніми Румунією та Угорщиною, подекуди сягає 2,5 метрів, а ширина – 80 метрів.

Цього тижня прикордонники відділу прикордонної служби «Тячів» Мукачівського загону отримали від своїх румунських колег інформацію про виявлення ними тіла чоловіка з ознаками тривалого перебування під водою. Загалом від початку повномасштабного російського вторгнення на територію України це вже одинадцятий випадок виявлення потопельника на українсько-румунській річковій ділянці кордону.

Так звані «помічники» забороняють своїм клієнтам повідомляти комусь про свої наміри. У своєму прагненні незаконного збагачення ділки не переймаються збереженням життя та здоров’я своїх так званих «клієнтів», які, намагаючись уникнути мобілізації.

Ошукані утікачі від мобілізації, під важкістю мокрого одягу та речей поринають у річку з головою практично не маючи шансу на порятунок, а враховуючи вказівки про «конспірацію» – ніхто навіть не знатиме про їх зникнення, тим більше не шукатиме у прикордонні.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар