Новини Закарпаття

На Рахівщині вибухнув газовий балон: травмувався 26-річний чоловік


"Вибух газового балону! Травмовано 26-річного мешканця із присілку Плаюць, неподалік с.Водиця"
- така категорія викликів – критичні. ☝️❗️ Життя пацієнта напряму залежить від швидкості та професійності надання першої допомоги.
‼️ Цей виклик поступив сьогодні о 10.42 📞☎️📲 на диспетчерський пульт служби «103» і вже за ⏱ хвилину 🚑 бригада №1203 (фельдшер – Олег ПАНЬКУЛИЧ, водій – Григорій ПУКМАН) мчала у гірське село. 16 кілометрів бездоріжжжя від пункту базування у Верхньому Водяному до присілку Плаюць автівка «швидкої» здолала за ⏱ лічені хвилини.
До приїзду медичної бригади сусіди винесли постраждалого із палаючого будинку. Молодий чоловік був при свідомості, але у шоковому стані – окрім опіків обличчя та рук, вибухом понівичило кисть лівої руки - відриті переломи пальців та зап’ястя. Фельдшер зупинив кровотечу, підключив інфузійно розчини, знеболив пацієнта та обробив ушкоджені ділянки тіла. Коли стан чоловіка було стабілізовано, 🚑 автівкою «швидкої» його доставили до 🏥 Рахівської районної лікарні. Там на пацієнта вже очікувала бригада медиків, які провели обстеження та рентген і доправили в операційну.
☝️ Як повідомив заступник директора з контролю якості надання медичної допомоги 🏥 КНП «Рахівська районна лікарня» Віталій БУРИШИН, пацієнта вже прооперовано, проведено остеосинтез фаланг пальців лівої руки, оброблено місця опіків і у задовільному стані переведено до травматологічного відділення. Зараз стан пацієнта стабільний, він отримав весь обсяг медичної допомоги згідно клінічних Протоколів.
♨️❗️ Як згодом розповів постраждалий, він самотужки намагався змінити газовий балон. Саме у момент відкручування вентилю і стався вибух… Остаточно причини, що ледь не призвели до трагедії, встановлять експерти відповідних служб.

Перейти на сайт