Закарпатців закликають користуватися світловідбивачами у темну пору

листопада 01 / 2022

Управління патрульної поліції в Закарпатській області запустило безпековий челендж "Познач себе на дорозі". У ньому взяв участь і голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

«Прийняв виклик від Валерія Наймана, придбав своїй родині світловідбивачі, передаю естафету колегам-депутатам і всім закарпатцям. У зв'язку із терактами росіян на об’єкти енергетичної інфраструктури України, наші міста і села змушені економити електроенергію. Вимкнення ліхтарів на вулицях призводить до ДТП і травматизму на дорогах.
Закликаю всіх пішоходів та велосипедистів позначати себе на дорозі, щоб водії встигли вас побачити і зреагувати», - написав Володимир Чубірко на своїй сторінці у фейсбук.

Нагадуємо, що світловідбиваючі елементи продаються в супермаркетах, галантереях, авто-магазинах. Коштують недорого, але зберігають життя і здоров’я.

Ще дієві поради від поліцейських:
 обирайте світлі речі;
 придбайте світловідбиваючі елементи (як для себе так і для дітей та домашніх улюбленців);
 розміщуйте світлоповертаючі елементи на рухливих частина тіла;
  розміщуйте елементи з боку руху автомобіля відносно вас, але краще з обох.

Використання світловідбиваючого елемента зменшує ризик наїзду на пішохода в 6 разів.
Пам'ятайте, що навіть у світлому одязі пішохід стає помітним за 30-70 м і цього недостатньо, аби уникнути зіткнення чи зманеврувати. Натомість зі світловідбивачем пішохід стає помітним аж за 300 метрів.

Бережіть себе і своїх рідних!
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар