На Закарпатті посеред вулиці жінка народила дитину

липня 15 / 2022

Про це інформує 103 Закарпаття.
Сьогодні о 10.35 на пульт Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги надійшов виклик – пологи на вулиці: у селі Сільце на Іршавщині народжує 29-річної жінка.


На виклик виїхала бригада № 901 у складі фельдшера Наталії Бойко та водія Анатолія Симканича. Пологи поза межами медичного закладу несуть загрозу як для самої породіллі, так і для новонародженої дитини. А тим більше, якщо вони відбуваються просто неба на вулиці… Цей випадок, на щастя, виключення – малюк народився здоровий, молода мама теж себе почувала добре.

Фельдшер перерізала пуповину та провела всі необхідні медичні маніпуляції. Маму та новонароджену дитину фельдшерка разом з водієм перенесли до медичного авто. Мить – і «швидка» вже мчала до Іршавської міської лікарні, де фахівці пологового відділення вже готувались приймати пацієнтку з немовлям. Зараз стан малюка та молодої мами стабільний, вони знаходяться у медзакладі під наглядом лікарів.

Як з’ясувалося, 29-річна жінка не стояла на обліку у лікаря з приводу вагітності, у неї це вже четверта дитина… Свою третю дитину вона теж народжувала не в медичному закладі, а дома.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар