На Тячівщині провели в останню путь героя-захисника Івана Бережника

червня 28 / 2022

27 червня у селищі Дубове поховали героя-захисника, старшого сержанта поліції, нацгвардійця, бійця полку особливого призначення «Київ», сорокашестирічного Івана Бережника, який загинув у російсько-українській війні на Донеччині, виконуючи професійні обов’язки.
Іван Бережник став на захист України ще у 2014 році. Боєць брав участь у Революції Гідності, був поранений на Майдані, після добровольцем пішов до батальйону «Карпатська Січ», згодом вступив на службу до Нацгвардії, до полку поліції особливого призначення «Київ».
Дубівчанин тривалий час ніс службу у районі активних бойових дій, зокрема, на Донеччині, де і загинув. Був справжнім патріотом, щирим і добродушним товаришем, люблячим братом і просто хорошою людиною. Іван так і не вспів створити власну сім’ю, з рідних у нього залишились тільки брат та його сім’я.
Зранку 27 червня загиблого захисника привезли побратими до рідного Дубового, до греко-католицького храму Різдва Св. Івана Хрестителя. Процесію зустрічали односельчани навколішки.
А вже у післяобідню пору відбувся чин поховання. Розділити біль втрати з рідними загиблого та провести бійця-земляка в останню путь прийшли до храму односельці, знайомі, сусіди, побратими, військовослужбовці, поліцейські, керівництво громади та району, громадськість. Всі вони несли квіти до труни з тілом героя.
Похоронні богослужіння провів вікарій Хустський о.Володимир Бабич разом з монахами Воплоченого Слова та священниками Дубівського та Тячівського деканатів. Спогадами про бійця поділися о.Теодор та командир полку.
Після молебню траурна процесія у супроводі Закарпатського оркестру Нацполіції вирушила на селищне кладовище. Проводжаючи Івана Бережника в останню путь, односельці зі свічками стали на коліна та утворили обабіч дороги «живий коридор».
Бійця поховали під залпи військового салюту. Пам’ять про Івана Бережника завжди житиме у серцях його земляків, рідних та побратимів. Слава Герою!
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар