На Закарпатті підпали сухостою забрали 6 життів, винуватців почали штрафувати

березня 27 / 2022


З початку сезону пожеж в екосистемах у Закарпатській області загинуло 6 людей. Мешканці районів також отримують значні опіки кінцівок. Останній випадок забрав життя 27-річного чоловіка.

Усього за цей період сталось 1100 пожеж в екосисмах. Не важко уявити, скільки тварин, які не змогли вибратись з вогню, загинуло за ці дні.

Однак, люди не зупиняються і палять далі, здавалось лише частинку сухої рослинності на своїй ділянці, але не контролюють вогонь і він часто поширяюється на десятки гектарів. Наприклад, за останню добу у області знову сталось 60 випадків загорання на відкритій території.

За наведення порядку з паліями беруться вже і самі закарпатців. У двох районах виявлених паліїв прив’язували до стовпів. В одній із громад оголосили винагороду тим, хто надасть дані особи та докази про вчинення злочину.

Є вже і випадок штрафування. У Тячівському районі в селі Тересва чоловік спалював суху рослинність, однак не втримав вогонь, який перекинувся на сусідні ділянки. В результаті згоріло понад 2 га. Правоохоронці вчасно приїхали та виписали протокол зі штрафом у 3060 гривень.

Рятувальники вчергове звертаються до закарпатців – перед тим, як палити суху рослинність задумайтесь, яку шкоду ви наносите не тільки собі, а й природі.

Тим паче, що спалювання сухостою з березня буде каратись як “диверсія” згідно ст.113. Тепер навмисний підпал віднесений до переліку злочинів, адже під час воєнного стану становить додаткову небезпеку. Ці дії каратимуться ув’язненням до 15 років з конфіскацією майна.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар