На Хустщині четверо людей отруїлися чадним газом, серед них двоє – діти

лютого 21 / 2022
На Хустщині четверо людей  отруїлися чадним газом, серед них двоє – діти

20 лютого о 12:20 до Служби порятунку надійшло повідомлення з приймального відділення Хустської районної лікарні про те, що до них із попереднім діагнозом «отруєння чадним газом» поступили четверо мешканців с. Нижнє Селище.

Як з’ясувалося, до лікувального закладу самостійно звернулися 56-річна жінка, її 31-річна донька та дві онуки 4 і 10 років. Вони опалювали будинок за допомогою печі, однак в ній була щілина, через яку чадний газ і наповнив приміщення. Після огляду лікарем потерпілих відпустили додому, загрози для їхнього життя немає.

Читайте також: На Закарпатті знайшли тіла двох жінок


У зв’язку з усе частішими випадками отруєння чадним газом рятувальники Закарпаття закликають громадян пам’ятати про небезпеку. Під час експлуатації пічного опалення неприпустимо залишати печі без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям; користуватися печами й осередками вогню, які мають тріщини; розміщати паливо та інші горючі речовини і матеріали безпосередньо перед топковим отвором.

Забороняється зберігати незагашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев’яній підлозі або горючій підставці; сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали; застосовувати для розпалювання легкозаймисті та горючі рідини; прокладати димоходи по горючих основах, та інше, що порушує правила пожежної безпеки.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар