Новини Закарпаття

На засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС обговорили заходи із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій



Сьогодні заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк за дорученням очільника краю провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«У фокусі уваги – наслідки інтенсивних опадів 4-6 січня 2022 року. Мова про переливи паводковими водами окремих ділянок автомобільних доріг, підтоплення дворогосподарств, пошкодження об’єктів водного господарства та дорожньої інфраструктури», – зауважив Ігор Шинкарюк.

За його словами, під час негоди постраждали різні об'єкти у 55 населених пунктах 20 територіальних громад, загальна сума збитків становить понад 69 млн 600 тисяч грн.

За ці дні внаслідок підтоплення був призупинений проїзд на 2 маршрутах загального користування місцевого значення. Рух в обох напрямках повністю відновили.

«Загалом для ліквідації надзвичайної ситуації залучили 259 одиниць техніки, що дозволило вжити першочергових заходів реагування та відновити нормальну життєдіяльність населених пунктів.

Територіальним громадам і райдержадміністраціям необхідно проводити заходи, спрямовані на прогнозування можливих надзвичайних ситуацій, та розробляти відповідні плани реагування», – додав заступник голови облдержадміністрації.

Також на засіданні обговорили підготовку до пропуску льодоходу, паводків і весняних повеней. Днями в обласному центрі провели відповідні штабні навчання для представників органів управління та сил цивільного захисту.

Оскільки надзвичайні ситуації можуть призвести до порушень електро- та газопостачання, у закладах охорони здоров'я, що визначені для госпіталізації хворих на COVID-19, проведено перевірки та підтверджено забезпеченість медичних осередків гарантованим енергоживленням.

Окрім цього, комісія затвердила класифікації хімічно небезпечних об’єктів та адміністративно-територіальних одиниць Закарпаття.

До засідання долучилися представники профільних департаментів облдержадміністрації, РДА, територіальних громад, ГУ ДСНС, САД та Служби місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області та інші.
Перейти на сайт