Головне управління ДСНС України у Закарпатській області інформує

лютого 07 / 2022

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00 07 лютого 2022 року.

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж зазначеного періоду для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 40 виїздів, з яких три - хибні.

Щодо обстановки з пожежами


04.02.2022 о 15:52 - пожежа в надвірній споруді а адресою: м. Хуст, вул. Садова. Вогнем знищено перекриття та речі домашнього вжитку на площі 60 м2. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.

04.02.2022 о 16:10 - пожежа в житловому будинку за адресою: м. Ужгород, вул. Другетів. Вогнем знищено перекриття на площі 2 м2. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї та 4-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Ужгород.

04.02.2022 о 20:02 - пожежа в житловому будинку за адресою: м. Мукачево, вул. Філатова. Вогнем знищено сміття на площі 2 м2. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево.

05.02.2022 о 17:05 - загорання автомобіля ВАЗ-21043, 1993 р.в., за адресою: м. Ужгород, пл. Ш. Петефі. Вогнем знищено моторний відсік. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Ужгород.

05.02.2022 о 17:15 - пожежа в житловому будинку за адресою: Берегівський район, Берегівська ТГ, с. Вари, вул. Петефі. Вогнем знищено перекриття на площі 75 м2. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Берегово та церковної пожежної команди с. Вари.

05.02.2022 о 21:00 - пожежа в житловому будинку за адресою: Ужгородський район, Середнянська ТГ, с. Худльово, вул. Миру. Вогнем знищено перекриття на площі 60 м2, меблі та речі домашнього вжитку. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки першого державного пожежно-рятувального загону м. Ужгород.

06.02.2022 о 12:14 - пожежа в житловому будинку за адресою: м. Ужгород, вул. Михайловецька. Вогнем пошкоджено перекриття на площі 10 м2 та покрівлю на площі 5 м2. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї та 4-ї державних пожежно-рятувальних частин м.Ужгород.

06.02.2022 о 13:53 - пожежа в будівельному вагончику на території будівництва, за адресою: м. Ужгород, наб. Слов'янська. Вогнем знищено будівельний вагончик та наявний там електроінструмент. Також пошкоджено металевий контейнер. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.

06.02.2022 о 16:56 - загорання сміття в недіючому цеху за адресою: м. Ужгород, вул. Гранітна. Пожежею знищено сміття на площі 2 м2. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Ужгород.

06.02.2022 о 17:40 - пожежа в житловому будинку за адресою: Берегівський район, Кам'янська ТГ, с. Сільце, вул. Гранітна. Вогнем знищено перекриття на площі 3 м2 та покрівлю на площі 40 м2. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 15-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава.



Некласифіковані надзвичайні події

04.02.2022 о 11:40 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про те, що під час катання на лижах на гірськолижному курорті Драгобрат, втратив орієнтир місцевості та заблукав киянин 1996р.н. О 13:45 туриста було знайдено та доправлено до тимчасового місця проживання. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучався особовий склад Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи.

05.02.2022 о 13:30 до ДСНС Закарпаття повідомили про те, що під час проходження туристичного маршруту в районі полонини Крачунеска Рахівського району, мешканець м. Івано-Франківськ 1977 р.н., втратив орієнтир та заблукав. О 14:55 загубленого туриста було знайдено в лісовому масиві поблизу полонини Крачунеска, після чого його було супроводжено до місця тимчасового проживання на КГ «Драгобрат» в задовільному стані. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалися гірські пошуково-рятувальні відділення м. Рахів, с. Кваси та с. Лазещина.

06.02.2022 о 09:45 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту с. Кваси - г. Петрос Рахівського району групою із чотирьох туристів, на відрізку маршруту поблизу г. Шешул, при поганій видимості зірвався в ущелину та самостійно не може вибратися з неї мешканець м. Миколаїв, 1985 р.н. Стан здоров’я задовільний, травм не має, зв'язок з ним стабільний.

О 15:35 його було знайдено в ущелині лісового масиву в районі г. Шешул. О 17:00 туриста доправлено до Високогірного біологічного стаціонару “Квасівський Менчул”, що розташований на однойменній полонині. Стан людини задовільний. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення с. Кваси.

06.02.2022 о 21:30 до ДСНС Закарпаття надійшла інформація про те, що в квартирі багатоквартирного житлового будинку розбито побутовий ртутний термометр, за адресою: м. Ужгород, вул. Заньковецької. Для проведення заходів з демеркуризації приміщення залучалось відділення радіаційного та хімічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення.



Робота гірської пошуково-рятувальної частини

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно та пошуково-рятувальні роботи здійснено 87 виїздів та виходів у гори, в ході яких врятовано 100 осіб, з яких 79 громадянам було надано невідкладну долікарську допомогу. Також 327 туристичних груп (загальною чисельністю 2795 осіб) отримали консультації, зареєстровані або супроводжені туристичними маршрутами.

Штормове попередження

За інформацією Закарпатського ЦГМ вночі та протягом першої половини дня 7 лютого в гірській частині території Закарпатської області очікується значний сніг та мокрий сніг, налипання мокрого снігу. На гірських ділянках доріг збережеться ожеледиця.

На високогір'ї посилення вітру до 17-22 м/с, хуртовини та складні відкладення ожеледі і паморозі.

На високогір’ї Закарпатської області, у зв’язку зі снігопадом та хуртовиною, зберігається значна сніголавинна небезпека (IІI рівень). В гірських районах можливі зсуви снігу на дороги.

Такі погодні умови можуть порушувати: роботу комунальних служб, електроенергетики, зв'язку та рух транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, ускладнювати роботу туристично-рекреаційної галузі (І рівень небезпечності, жовтий).



Погодні умови

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 07 лютого очікується: хмарно, вночі та в першу половину дня в горах значний сніг та мокрий сніг, на низовині дощ з мокрим снігом. Вночі та вранці на гірських ділянках доріг ожеледиця, подекуди слабка ожеледь. Місцями налипання мокрого снігу. На високогір'ї хуртовини і складні відкладення ожеледі та паморозі. Вітер північно-західний 7-12, вночі в горах подекуди 17-22 м/с. Температура повітря вночі 3° тепла - 2° морозу, вдень 0-5° тепла, на високогір'ї вночі 5-7° морозу, вдень до 3° морозу

По м. Ужгород: хмарно, часом невеликий дощ з мокрим снігом. Вночі слабка ожеледь. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0-2°, вдень 3-5° тепла.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар