У горах Закарпаття затримали українця, що пішки пробирався на заробітки у Польщу

січня 10 / 2022

Учора ввечері поблизу села Верховина Бистра Ужгородського району прикордонники Чопського загону затримали 41-річного харків’янина, який мав на меті незаконно потрапити з України у Польщу.

Правопорушника виявив прикордонний наряд відділення «Верховина Бистра». Під час перевірки місцевості військовослужбовці помітили, як у напрямку держрубежу рухається невідомий з туристичним спорядженням. «Мандрівника» затримали в адміністративному порядку та доставили у спецприміщення відділу «Великий Березний» з метою встановлення обставин правопорушення та складання документів у справі.

Як з’ясувалося, чоловік доїжджав на Львівщину з Харкова різними видами транспорту, а з Волосянки йшов на Закарпаття пішки, орієнтуючись за навігатором у мобільному додатку. Правопорушник зізнався, що його тимчасово обмежено у праві виїзду за кордон, оскільки він не виконував рішення суду про сплату аліментів. Тож відчайдух проклав собі маршрут через прикордонну Лубню у напрямку Польщі і навіть придбав онлайн-квиток на автобус з першого польського села Устшикі Гурне до міста Санок. Там він сподівався влаштуватися на роботу.

У діях затриманого вбачають ознаки правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Його справу буде розглядати суд.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар