Головне управління ДСНС України у Закарпатській області інформує

грудня 03 / 2021
Головне управління ДСНС України у Закарпатській області інформує
Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00 3 грудня 2021 року.

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 9 виїздів. Хибних викликів не зафіксовано.

Щодо обстановки з пожежами



02.11.2021 о 13:14 - загорання легкового автомобіля Mercedes-Benz E 240 угорської реєстрації, за адресою: Ужгородський район, Баранинська ТГ, с. В. Лази вул. Будівельників. Пожежею знищено моторний відсік та частково салон автомобіля. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.

02.12.2021 о 20:17 - пожежа в надвірній споруді (хлів) за адресою: Мукачівський район, Мукачівська ТГ, с. Дерцен вул. Керт. Пожежею знищено перекриття та покриття на площі 75 м2. Причина та збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево та добровільної церковної пожежної команди с. Добронь.



Некласифіковані надзвичайні події

Упродовж чергової доби некласифікованих надзвичайних подій не зареєстровано.



Надзвичайні ситуації, події та пожежі, на яких продовжувались заходи з ліквідації

01.12.2021 о 11:50 до ДСНС Закарпаття надійшо повідомлення про відключення газопостачання в с.Тересва Тячівського району (загалом 1430 абонентів приватного сектору, дитячий садок, школа, лікарня, селищна рада). Відключення виникло внаслідок неузгоджених земляних робіт, що призвело до пошкодження підземного газопроводу. Станом на 19:00 аварію на підземному газогоні ліквідовано Хустським відділенням АТ «Закарпатгаз».

02.11.22021 станом на 11:00 ремонтні роботи підземного газопроводу завершено. Працівниками АТ «Закарпатгаз» проводився подворовий обхід домогосподарств для відновлення пуску газу абонентам. Станом на 18:00 газопостачання відновлено (дитячий садок, школа, лікарня, селищна рада) та 1360 абонентам, не відновлено 70 абонентам через відсутность їх в домогосподарствах. Роботи по їх відновленню заплановані на 09:00 сьогодні, третього грудня.

Підрозділи ДСНС не залучалися.



Виявлені та знищені ВНП

З початку 2021 року (станом на 3 грудня) група піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Закарпатській області 165 разів залучалася на вилучення та знищення ВНП, а саме:

артилерійські снаряди - 124 од.

мінометні міни - 412 од.

авіабомби-3 од.

інженерні боєприпаси (протитанкові та протипіхотні міни) -1 од.

гранати - 561 од.

набої -2690 од.

інші -27 од.

усього -3867 одиниць ВНП.



Робота гірської пошуково-рятувальної частини

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно та пошуково-рятувальні роботи здійснено 362 виїзди та виходи у гори, в ході яких врятовано 346 осіб, з яких 246 громадянам було надано невідкладну долікарську допомогу. Також 6033 туристичні групи (загальною чисельністю 42 565 осіб) отримали консультації, зареєстровані або супроводжені туристичними маршрутами.



Штормове попередження

Уночі та в першій половині дня 3 грудня по Закарпатській області та по м. Ужгороду очікуються сильні опади у вигляді дощу, в горах з переходом в мокрий сніг та сніг. На дорогах більшої частини області ожеледиця. В горах налипання мокрого снігу, місцями посилення вітру 15-20 м/с, на перевалах снігові замети, хуртовини. Вночі 4 грудня зниження температури до 5-10° морозу, в горах подекуди до 15° морозу.

02-03 грудня на високогiр'i схiдної частини Закарпатської областi очікується низька снiголавинна небезпека (I рiвень).

За інформацією Українського гідрометеорологічного центру: 3 грудня вночі та вранці у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській областях значний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

У Карпатах - сильний сніг (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

За інформацією Закарпатського обласного центру з гідрометеорології: 3-4 грудня на р.Боржава (с.В.Ремети) очікується підвищення рівня води на 2.0-2.5 м, вихід води на заплаву з початковим підтопленням; сільгоспугідь сіл Заріччя, Сільце, Кам'янське, В.Ком'яти, М.Ком'яти; автошяхи Шаланки - В.Ком'яти (рівень небезпеки помаранчевий).



Погодні умови

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 3 грудня очікується: хмарно, вночі та в першій половині дня сильні опади у вигляді дощу, в горах з переходом в мокрий сніг та сніг. Вночі та в першу половину дня на дорогах більшої частини області ожеледиця, в горах налипання мокрого снігу, на перевалах снігові замети, хуртовини. Вночі та вранці місцями туман. Вітер північний 7-12, подекуди пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 3° тепла - 2° морозу, вдень 1-6° тепла, в горах місцями вночі до 5°, вдень до 4° морозу.

По м. Ужгород: хмарно, вночі та в першій половині дня сильний дощ, часом з мокрим снігом. Вітер північний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1-3°, вдень 2-4° тепла.



Погода вихідного дня

Субота, 4 грудня: хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця, місцями туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 5-10°, в горах подекуди до 15° морозу, вдень 4° морозу - 1° тепла.

Неділя, 5 грудня: хмарно з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень часом опади. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 2-7° морозу, вдень 2° морозу - 3° тепла.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар