Надзвичайники готуються до ліквідації надзвичайних подій, пов’язаних із погіршенням погодних умов

грудня 01 / 2021


Оперативна інформація про погодні умови, ризики виникнення надзвичайних ситуацій та безпека на дорозі під час ускладнених погодних умов. Про все це йшлося сьогодні під час брифінгу у Закарпатському центрі з гідрометеорології. Спікерами заходу виступили: керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак, начальник обласного центру з гідрометеорології Василь Манівчук та заступник начальника Управління патрульної поліції Закарпатської області Ігор Щербанич.

За словами Василя Манівчука, у найближчі дні синоптики очікують на тривалі опади, особливо у ніч на 3-тє грудня пройдуть сильні дощі. У зв’язку з цим зберігаються ризики підтоплення в нижніх течіях річок Латориця, Стара та Боржава. Вже після 4-го грудня очікується похолодання з пониженням температури на високогір'ї до –17-18 градусів. Налипання мокрого снігу, хурделиця, пориви вітру матимуть місце на Чорногірському та Свидовецькому масивах.

У свою чергу керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак розповів, що в період погіршення погодних умов ризик виникнення різного роду надзвичайних подій зростає. Можуть створюватися певні перешкоди для руху транспортних засобів на автошляхах області через снігові замети та падіння дерев на проїжджі частини, небезпека підтоплень дворогосподарств, особливо у місцях, де спостерігається захаращення систем водовідведення та русел річок. Також існує певна небезпека під час відпочинку людей у горах тощо. Для реагування на можливі виклики від оперативно-рятувальної служи в постійній готовності перебуває 198 чоловік та 138 одиниць пожежної та спеціальної техніки. Серед них: інженерна техніка, автомобілі підвищеної прохідності, спеціальні аварійно-рятувальні автомобілі, пересувні електростанції та переносні електрогенератори.

Заступник начальника управління патрульної поліції Закарпатської області Ігор Щербанич попередив водіїв про небезпеку на дорогах у цей період. Також наголосив на важливості дотримання швидкісного режиму та підготовку авто (заміна шин, спеціальні ланцюги) до зимового сезону.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар