На Закарпатті до лікарні потрапила школярка з обпеченим обличчям та грудною кліткою

вересня 29 / 2021
Сьогодні, 29 вересня, об 11.39 на диспетчерський пульт Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги поступив виклик, під час якого повідомили, що від опіку постраждала учениця однієї із сільських шкіл району.

Бригада «швидкої», яка виїхала на місце пригоди, надала першу допомогу травмованій пацієнтці та доправила її до лікарні.

Як, згодом з’ясувалося, дівчина отримала опік внаслідок необережного поводження з вогнем. На шкільній перерві шестеро підлітків розвели багаття неподалік від школи і заради розваги хлюпнули у вогонь антисептик.

Спиртовий розчин спалахнув і полум’я перекинулось на волосся та одяг школярки. На щастя, полум’я миттєво загасили і одразу ж викликали «швидку». Наразі стан дівчини задовільний.

КНП «Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги» ЗОР нагадує алгоритм дій при термічних опіках: Головне – зменшити біль та попередити небезпечні для життя ускладнення

1. Негайно припинити контакт із джерелом опіку

2. Швидко, але обережно видалити забруднений одяг та прикраси що знаходяться поблизу ділянки опіку, окрім речей які прилипли до ураженої шкіри

3. Обробити місце опіку холодною водою (від 5-10 хвилин і більше). Якщо внаслідок опіку постраждали великі ділянки шкіри , то накрити тканиною уражену поверхню і поливати холодною водою.

4. Прикрити рану стерильною пов’язкою.

5. Зателефонувати 103.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар