Жахлива річниця: На Закарпатті в автобусі Мукачево - Арданово горіли кілька десятків пасажирів

вересня 22 / 2021
На Закарпатті в автобусі Мукачево - Арданово горіли кілька десятків пасажирів.
Більшість з них мали до 26 років. Трагедія сталася 22 вересня 1983 року на трасі в с. Залужжя. Тоді автобус зіткнувся з цистерною, в якій перевозилися легкозаймистий лак та розчинник.

На різкому повороті вліво у Залужжі вантаж накренився і 2 баки з легкозаймистою рідиною попадали. Речовина розтеклася дорогою. Водій автомашини і товарознавець вийшли на дорогу один з боку напряму Іршави, а другий в напряму Мукачева і стали руками і знятим одягом подавати знаки, щоб транспорт, який рухається, зупинявся.

Арданівський автобус їхав позаду. Назустріч йому біг якийсь чоловік (мешканець Залужжя, копав біля траси картоплю) і, розмахуючи білою газетою намагався зупинити. Але автобус продовжував їхати, він навіть зачепив заднім бортом чоловіка, і той відлетів у кювет.

Напевно, саме тоді водій побачив аварію і став гальмувати. На жаль, колеса вже виїхали на лак, автобус понесло. Водій підгазував, стараючись вийти з заносу. На ЛАЗах пригазуванні вилітають іскри з вихлопної труби і саме така іскра могла запалити речовину під автобусом.

Не змігши вирулити з заносу, автобус врізався в бак. В ту ж секунду спалахнув вогонь, язики полум'я з чорним димом обійняли автобус. Двері в ньому відкрилися, і звідти стали вистрибувати люди. Вони стрибали прямо в вогонь. Перші кілька людей встигли відбігти від автобуса і з криком каталися по землі, намагаючись зірвати палаючий одяг.

І тут вогонь дістався до цистерни з розчинником. Прогримів жахливий вибух, полум'я злетіло вгору на кілька десятків метрів, вище придорожніх тополь, пішов їдкий чорний дим. А люди все стрибали з автобуса, і їм ніхто не міг допомогти. На місці вибуху утворився кратер, асфальт і земля вигоріли вщент

В результаті аварії загинуло 29 пасажирів з 37. Водій вантажівки сів до в’язниці на 3 роки
https://www.facebook.com/100922178403345/posts/365695931925967/
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар