В мережі показали, як бідно живуть деякі закарпатські пенсіонери, яких полишили родичі (відео)

липня 31 / 2021

Маскалюк Федір, 88-літній «одинокий» пенсіонер
Не можу не поділитись сьогоднішньою суботою. І буду дуже вдячна за поширення цієї реальності.
Ранком в магазині АТБ випадково зустріли пенсіонера віком біля 90років. “По-своєму» привертав до себе увагу…Просто ходив і дивився на продукти …ми непомітно слідом за ним. Зупинився біля однієї з працівниць ТЦ , і просив «можна мені шось вибрати,хоть шось в сумку,шось поїсти…дайте мені щось..?» …йшли ми слідом за ним,тому чули все…Лише працівниця ТЦ у відповідь: «я вас не розумію,що ви хочете,треба було вчора приходити ,вчора давали покупцям над 100грн подарунки..» . Потім пенсіонер звернувся за іншою працівницею того ж ТЦ,яка ,маючи інші свої справи,допомогла нам вибирати між продуктами ,дослівно «літала» по ТЦ зі сльозами в очах,щоб ми якнайшвидше все знайшли. Таких людей дуже мало,і я на жаль не знаю її ім‘я.
Пішли далі.
Дорогою до діда Федора ми з‘ясували від людей,що він кілометри проходить за продуктами пішком…сусіди по дорозі воду напитися дають…
Старенький живе в горах (супроводжували нас туди діточки сусідів) в старій хатці,де не має навіть куска свіжого хліба…Все,що ми знайшли у нього в тій хатці - це гниле яблуко, грязна у відрі вода з чашкою біля (колодязь у сусіда), каструля з кришкою на печі (дров немає). Декілька разів ми намагались з‘ясувати,що він їсть і декілька разів чули: «хліба і дуже добрий чай маю…»
У хатці нема холодильника,є електричний чайник …(добре,що хоча б електрика є).
І тут ми деяку інформацію про діда отримали: як його звати,скільки йому років, чому сам і ЧИ МАЄ СІМ‘Ю.
Виявляється,дідо Федір СІМ‘Ю МАЄ (донька є,внуки,є і сини…зять «тіпа на Чехах»)
і я дуже надіюся,що хось з них прочитає мною написане - ГАНЬБА!!!!!
ВИ БАЧИТЕ,ЯК ЖИВЕ ВАШ ТАТО/ДІДО????? Селищна рада ,на жаль,не зможе піклуватися належним чином про людей,які «неодинокі - тіпа сім‘я у них є»…і хоча,наскільки знаю, і так допомагає час від часу продуктами. Проте пенсіонер не має ані як і де зварити попоїсти!
Родино Маскалюка Федора (донька Маскалюк Оля,синів не знаю,як звати) , вас (вибачаюся,з великої букви не напишу) будуть контролювати ,як ви доглядаєте за татом,в яких умовах він живе,будуть контролювати регулярно,чи має він вдома їжу,продукти…і не дай Бог з‘ясуємо,що хтось із вас забирає від нього продукти чи пенсійні гроші!!!
Та люди псів голодних на вулиці годують ,а сім‘я 88-річному батькові/дідові не допоможе !!!! То,що родина один раз на місяць прийде «подивитися» ,то це не допомога.
Поділіться,будь ласка,написаним…
І хто буде мати можливість,час від часу принесіть теплі обіди/вечері…бо «сім‘ї» він непотрібний.

Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар