На Закарпаття йде чергова хвиля захворюваності на COVID-19 з штамом "Дельта"?

липня 20 / 2021

Не дивлячись на те, що за час пандемії короновіруса в Україні за цим діагнозом померло більше 52 тисячі людей, що прирівнюється чисельності невеликого міста деякі українці продовжують вважати цю хворобу надуманою.
Якщо до вчора згідно даних закарпатського департаменту здоров’я йшов спад захворюваності то за минулу добу в області зафіксовано п’ять нових випадків захворюваності, одна людина померла та двоє важких потрапило в лікарню.
Наразі медики фіксують новий штам короновіруса «Дельта». "Дельту" вперше виявили в Індії в грудні 2020 року. Відтоді штам розповсюдився по всій Індії і по всьому світу.
"Штам "Дельта" швидший, більш пристосований. Він вражатиме вразливих більш ефективно, ніж попередні варіанти, і тому люди, що залишилися без вакцинації, будуть піддаватися ще більшому ризику", – попереджає Майк Раян, виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я.
"Дельта" також може бути причиною більш важкого перебігу захворювання. Наприклад, нещодавнє шотландське дослідження показало, що ймовірність госпіталізації у людей, інфікованих цим штамом, була приблизно в 2 рази вища, ніж у людей, інфікованих "Альфа" (британський штам).
Симптоми "Дельта" трохи відрізняються від симптомів оригінального коронавірусу.
Серед основних симптомів:
- головний біль,
- біль в горлі,
- нежить,
- лихоманка.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар