В "Укрпошті" прокоментували загибель 8 млн бджіл у вантажівці

травня 13 / 2021

Укрпошта прокоментувала загибель 8 млн бджіл, яких відправили бджолярі з Закарпатської області.

Як повідомляє пресслужба Укрпошти, компанія щороку в сезон перевозить бджіл, передусім на прохання бджолярів. Таке перевезення вимагає уваги до пакування і умов перевезення, що «несе в собі великі ризики».


Читайте також: Шокуючий випадок на Закарпатті: що сталося з посилкою, яку відправили "Укрпоштою"


«Те, що сталося, – сталося вперше. Зокрема, через різке підвищення температури в області до +27° С і вище. Варто зазначити, що перевезення бджіл відбувалося за встановленими правилами: бджоли були розмішені в дерев’яних ящиках з вентиляційними отворами. Також варто розуміти, що вантажівки, якими Укрпошта перевозить відправлення, не абсолютно герметичні – там є доступ повітря», – сказано в повідомленні.

У компанії пообіцяли посилити вимоги до пересилання і транспортуванні бджіл: тепер Укрпошта не перевозитиме бджіл, якщо температура повітря в місці відправлення або доставки буде перевищувати +20° С. Наступного року компанія припинить надавати цю послугу.

Раніше журналіст Віталій Глагола розповів, що у вантажівці Укрпошти загинули 8 млн бджіл. Їх відправили замовникам бджолярі з Іршави та Виноградова, але дорогою бджоли задихнулися. Пасічники заявили, що у вантажівці не було кисню, і пообіцяли подати до суду на компанію. У Закарпатській дирекції Укрпошти сказали, що з’ясовують, як це сталося і чому, і визначать міру відповідальності для кожного з винних після встановлення всіх фактів.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар