У Миколаєві помер ужгородський митець Іван Мигович (ФОТО)

квітня 15 / 2021


Світ прекрасний і жорстокий. Невимовно прекрасний тим, що дарує людству талановитих особистостей, а невблаганно жорстокий, що рано чи пізно забирає їх. Іван Васильович Мигович, батько відомого художника Віктора Миговича, належав до когорти обдарованих митців. І нестерпно боляче усвідомлювати, що 12 квітня його не стало
У Миколаєві помер ужгородський митець Іван Мигович (ФОТО)
Народився Іван Мигович 24 квітня 1945 року в Ужгороді. У 1966 році закінчив відділ художньої обробки дерева Ужгородського училища декоративно-прикладного мистецтва. Далі навчався у Львівському поліграфічному інституті ім. Івана Федорова. У 1969-1974 роках працював інженером з промислової естетики Миколаївського цементного заводу, згодом - художником по дереву Закарпатського художнього фонду, заступником головного художника Закарпатського рекламно-виробничого комбінату «Торгреклама». У 1991 році став членом творчого об'єднання професійних художників Закарпаття. Регулярно брав участь у міських, обласних, міжнародних художніх виставках, а в 1993-му мав і персональну. У 2000 році витримав неймовірно тяжкий удар долі, втративши в автокатастрофі дружину Ганну й доньку Олену.

Доля розпорядилася так, що з початку 2000-х років і до смерті довелося жити в Миколаєві, що на Львівщині. Там тривалий час очолював об'єднання художників Миколаївського району. Врешті створив сотні натюрмортів, пейзажів, портретів. Займався обробкою та художнім декоруванням динь і виготовленням жіночих прикрас, народних іграшок з дерева. Свого часу займався різьбарством, фотографією. І навіть акторською діяльністю, в якій кумиром для наслідування був Чарлі Чаплін. Акцентувати б, що ім’я Івана Миговича увійшло до 20 тому «Енциклопедії Сучасної України». Іван Мигович і його друга дружина Людмила надзвичайно любили подорожувати Україною, відвідувати музеї. Але раптовий інсульт і підступний ковід-19 вкоротили віку митцю.

Р.S. Прощання з Іваном Миговичем відбудеться 14 квітня в Ужгороді на Доманинському кладовищі в дуже вузькому колі та з жорсткими карантинними вимогами.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар