На Закарпатті прикордонники розпочали протистояння covid-19 на два тижні раніше

березня 12 / 2021

Лютий-березень минулого року – період, коли тисячі наших співвітчизників почали масово повертатися додому з країн Євросоюзу саме через епідеміологічну ситуацію, яка стрімко погіршувалася. Значна кількість українців, що поверталися на Батьківщину, в’їжджали через пункт пропуску «Тиса», що на кордоні з Угорщиною.
Саме «Тиса» стала першим місцем, де почали здійснювати заходи додаткового контролю осіб, що прямували на в’їзд в Україну – візуальний огляд осіб, опитування щодо самопочуття, температурний скринінг.
З метою перевірки ситуації та контролю за впровадженням заходів протидії поширенню COVID-19 наприкінці лютого минулого року на Закарпаття прибув Голова прикордонного відомства Сергій ДЕЙНЕКО. Крім того, він взяв участь у засіданні тимчасової протиепідемічної комісії при Закарпатській ОДА, де розглядали питання готовності прикордонників до виявлення хворих на коронавірус та налагодження співпраці між прикордонниками і медиками Закарпатської області.
З 25 лютого процедура візуального огляду подорожніх та температурного скринінгу стала обов’язковою для усіх, хто прибував в Україну через пункт пропуску «Тиса». За декілька днів її впровадили у всіх пунктах пропуску України.
Медпрацівник провели низку тренінгів та додаткових занять для персоналу прикордонного відомства. Правоохоронців навчали, як виявляти хворих та як діяти у разі виявлення у транспортному засобі осіб, що мали ознаки захворювання.
З метою недопущення поширення небезпечної хвороби рішенням Уряду було скориговано порядок роботи пунктів пропуску. Пропускні операції у частині з них було призупинено.
У пунктах пропуску на кордоні з Угорщиною, Словаччиною та Польщею було організовано оформлення пішоходів, які у великих кількостях прибували з-за кордону. У співпраці з органами державної влади та підрозділами ДСНС було забезпечено перевезення подорожніх спеціальними автобусами.
З моменту введення карантинних обмежень через пункти пропуску на території Закарпатської області на в’їзд в Україну оформлено 2960590 осі, з яких 87% - громадяни України.

Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар