Аварійний міст через р.Тересва підсипали, депутати Тересвянської ТГ просять обстежити і відремонтувати (фото)

лютого 23 / 2021
Аварійний міст через р.Тересва підсипали, депутати Тересвянської ТГ просять обстежити і відремонтувати (фото)
Минулого тижня тут було неможливо проїхати: аварійний міст через ріку Тересву на автодорозі державного значення Н-09 Мукачево-Рогатин вкрився ямами і вибоїнами. Процеси руйнації поверхні посилили ще й різкі перепади температур. Тож з обох боків мосту транспорт по півгодини стояв у кілометрових заторах.

Даний міст на автодорозі державного значення перебуває на балансі Служби автомобільних доріг у Закарпатській області. Востаннє його обстежували у вересні 2019 року, після чого було прийнято рішення про обмеження проїзду великогабаритного та великовагового транспорту. Але далі цього справа не пішла. Кошти для реконструкції чи капітального ремонту мосту не виділяли, і жодних проектних чи відновлювальних робіт не проводиться.

Сьогодні на мості працювали дорожники фірми ПБС: підсипали дорогу щебнем та вирівнювали грейдером. У Тересвянській територіальній громаді кажуть: проблеми це не вирішує, адже міст у критичному стані. Тож 22 лютого на черговій сесії селищної ради депутати прийняли звернення до Служби автомобільних доріг Закарпатської області з проханням створити комісію з обстеження мосту, до складу якої включити і представників Тересвянської селищної ради, і у стислі терміни провести його. Адже відповідальність за нього несе «Укравтодор». У разі руйнації мосту через р.Тересву більшість мешканців Тячівщини залишаться без сполучення з районним та обласним центрами.

За даними порталу публічних закупівель Прозорро, у жовтні 2020 року Служба автодоріг області провела тендер на розроблення проектної документації на реконструкцію мосту через р.Тересва на км 105+014 автомобільної дороги загального користування державного значення Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів. Переможцем стало ТОВ «Міжнародний проектний інститут». 30 листопада з ним укладено угоду. Вартість проектної документації – майже 3 мільйони гривень. Термін виконання – до 30 квітня 2021 року. Як зазначено у завданні до розроблення документації, орієнтовна розрахункова вартість реконструкції мосту становить близько 500 млн. грн.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар