Управління ДСНС України у Закарпатській області інформує

лютого 11 / 2021


Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00 11 лютого 2021 року.

Підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 38 виїздів, з яких три - хибні.

Щодо обстановки з пожежами




11.02.2021 о 03:52 - пожежа в надвірній споруді за адресою: Хустський район, с. Рокосово, вул. Центральна. Вогнем знищено надвірну споруду площею 30 м2 та домашнє майно. Причина та збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.

11.02.2021 о 04:46 - пожежа в квартирі за адресою: м. Мукачево, вул. Парканія. Вогнем знищено одну кімнату на площі 15 м2 та домашнє майно. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево.



Некласифіковані надзвичайні події

10.02.2021 о 09:40 до ДСНС Закарпаття надійшла інформація про ДТП за участю легкового автомобіля Renault Laguna (чеська реєстрація), за адресою: Мукачівский район, Свалявська територіальна громада, с. Стройне. Водій не впорався з керуванням та обабіч дороги допустив зіткнення з бетонними опорами. Внаслідок трощі водій загинув на місці. Для деблокування загиблого залучалось чергове відділення 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Свалява.



Надзвичайні ситуації, події та пожежі, на яких продовжувались заходи з ліквідації



10.02.2021 внаслідок інтенсивних опадів та підняття рівня ґрунтових вод відбулось підтоплення у ряді населених пунктів:

м. Ужгород - 7 підвальних приміщеннь, відкачано 457 куб.м води;
Ужгородський район (села Червоне, Минай, Оноківці) - 3 підвальні приміщення, відкачано 60 куб. м води;
м. Мукачево - 2 підвальних приміщення, відкачано 103 куб. м води;
Мукачівский район (с. Ракошино) - 1 дворогосподарство, відкачано 80 куб. м води;
м. Виноградів - 1 підвальне приміщення, відкачано 144 куб. м води;
с. В.Ком’яти, Виноградівська територіальна громада - 2 дворогосподарства, відкачано 700 куб. м води;


Надання допомоги із буксирування автомобілів

За чергову добу станом на 06:00 11 лютого підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області допомога в буксируванні на автошляхах області не надавалась. Всього з 01.01.2021 надано допомогу в буксируванні 20 автомобілів.



Стан проїзду на автошляхах та перевалах Закарпатської області

Температура повітря на перевалах: Латірському (-3°), Абранському (-2°), Ужоцькому (-4°), Яблунецькому (+2°), Торунському (+2°). На дорогах державного, обласного та місцевого значення покриття мокре, місцями сніжне, проїзд забезпечений.



Робота гірської пошуково-рятувальної частини АРЗ СП Управління ДСНС України у Закарпатській області

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 97 виїздів та виходів у гори, в ході яких врятовано 95 осіб, з яких 78 громадянам було надано невідкладну долікарську допомогу. Також 527 туристичних груп (загальною чисельністю 5111 осіб) отримали консультації, зареєстровані, або супроводжені туристичними маршрутами.



Надання допомоги по запобіганню поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19

За чергову добу, станом на 06.00 11 лютого року підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області здійснено 2 виїзди для проведення заходів з дезінфекції. Оброблено 2 об’єкти.

Всього з 21.03.2020 здійснено 3259 виїздів для проведення заходів з дезінфекції (оброблено 2459 об’єктів, 232 автомобіля та 870 км доріг). Здійснено 1094 виїзди для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням. Службовим автобусом ISUZU «Богдан» здійснено 407 перевезень через державний кордон (перевезено 5605 громадян України).



Штормове повідомлення

За інформацією Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, 10 - 11 лютого на високогір'ї Закарпатської області, у зв'язку з вiдновленням снiгопадiв та хуртовин, утримується значна сніголавинна небезпека (IІI рiвень).

Протягом 10-11 лютого на річках області очікується:

- на притоках та Верхній Тисі підвищення рівня на 0,2-0,6 м над поточними рівнями, переважно в межах корінних русел (без негативних наслідків).

Очікується формування значного місцевого та схилового стоків з підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, внаслідок захаращення русел потічків та водовідвідних канав, можливі зсуви перезволоженого грунту;

- на р. Латориця - м. Мукачеве, р. Стара - с.Зняцьово, утримається вода на заплаві (рівень небезпеки жовтий);

- на р. Латориця - м. Чоп збережеться довготривале утримання високого шару води на заплаві міждамбового простору з підвищенням рівня на 0,2-0,4 м, підтоплення автошляху с.Малі Геївці - с. Тисянка на лівобережній заплаві (рівень небезпеки жовтий);

- на р. Боржава - В.Ремети збережеться складна ситуація: утримається високий шар води на заплаві з підвищенням рівня на 10-30 см (над рівнями на 08:00 10 лютого); збережеться підтоплення автошляху Шаланки - В.Ком'яти, сільгоспугідь сіл Заріччя, Сільце, Кам'янське, В.Комяти, М.Ком'яти, Боржавське, Хмельник, Лукове, Білки, Вільхівка, Іршава, Нижнє Болотне; можливе початкове підтоплення дворогосподарств в с.Заріччя (рівень небезпеки помаранчевий).

Подальше похолодання призупинить розвиток паводкових процесів на річках Закарпаття.



Погодні умови на території Закарпатської області

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 11 лютого очікується: хмарно, вночі значні, в горах сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, вранці та вдень з переходом у сніг. Місцями: налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини, туман. На окремих ділянках доріг ожеледиця. Вітер північний 7-12, подекуди пориви 15-20, місцями до 25 м/с. Температура повітря вночі 3° тепла — 2° морозу; вдень 0-5° морозу, на сході області до 3° тепла, на високогір'ї протягом доби 5-8° морозу.

По м. Ужгород: хмарно, вночі значний дощ, вранці та вдень з переходом у сніг. Вранці та вдень місцями: ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер північний 7-12, вдень пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 1-3° тепла, вранці та вдень 1-3° морозу.



У ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар