Управління ДСНС України у Закарпатській області інформує

лютого 10 / 2021
Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00 10 лютого 2021 року.

Підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 38 виїздів, з яких три - хибні.

Щодо обстановки з пожежами




09.02.2021 о 15:40 - пожежа в підвалі житлового будинку за адресою: Берегівський район, Виноградівська територіальна громада с. Підвиноградів, вул. Борканюка. Вогнем пошкоджено домашнє майно на площі 1 м2 та паливні дерев’яні брикети. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 6-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів та місцевої пожежної команди с. Підвиноградів.

09.02.2021 о 17:58 - пожежа в житловому будинку за адресою: Тячівський район, с. Глибокий Потік, вул. Перехрестя. Вогнем знищено покриття та перекриття житлового будинку на площі 140 м2, покриття та перекриття надвірної споруди на площі 81 м2 та домашнє майно. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучались три одиниці техніки від 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів, державного пожежно-рятувального поста смт В. Бичків та місцевої пожежної команди смт Солотвино.

09.02.2021 о 20:44 - пожежа в житловому будинку за адресою: Хустський район, Білківська територіальна громада с. Імстичово, вул. А. Копинця. На пожежі врятовано громадянина 1989 р.н. Вогнем знищено покриття та перекриття на площі 40 м2 та пошкоджено домашнє майно. Причина й збитки встановлюються. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава.

10.02.2021 о 00:30 - пожежа в надвірній споруді (хлів) за адресою: Хустський район, с. Ракош, вул. Грушева. Вогнем знищено покриття та перекриття на площі 40 м2. Причина та збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст та державного пожежно-рятувального поста смт Вишково.



Некласифіковані надзвичайні події

09.02.2021 о 15:20 до ДСНС Закарпаття надійшла інформація, що через перезволоження ґрунту, спричинене сильними опадами, відбувається поступовий зсув ґрунту. Останній може призвести до руйнування житлового будинку за адресою: Тячівський район, с. Глибокий Потік, вул. Карбунеш. Житловий будинок знаходиться безпосередньо в зоні зсуву.

09.02.2021 о 15:20 до ДСНС Закарпаття повідомили, що під час проходження туристичного маршруту в районі гори Озерна Хустського району, втратив орієнтир та заблукав мешканець м. Хмельницький 1998 року народження. О 17:45 його знайдено в урочищі Павучево та о 20:00 супроводжено до місця тимчасового проживання в с. Синевирська Поляна. Стан людини задовільний.

09.02.2021 о 18:35 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення, про те, що під час катання на лижах в районі полонини Драгобрат Рахівського району, втратив орієнтир та заблукав киянин. 10.02.2021 о 00:00 заблукалого туриста знайдено в районі полонини Вурда та о 01:50 супроводжено до місця його тимчасового проживання в гірськолижний комплекс «Драгобрат». Стан людини задовільний.



Надзвичайні ситуації, події та пожежі, на яких продовжувались заходи з ліквідації

09.02.2021 внаслідок інтенсивних опадів та підняття рівня ґрунтових вод відбулось підтоплення у ряді населених пунктів:

м. Ужгород - 2 підвальні приміщення житлових будинків, 3 дворогосподарства, відкачано 69 куб.м води;
м. Виноградів - цокольне приміщення ЗОШ № 7, відкачано 230 куб.м води;
м. Тячів - 1 підвальне приміщення житлового будинку, відкачано 20 куб.м води;
м. Мукачево - 2 цокольні приміщення житлових будинків, відкачано 14 куб.м води;
с. Колочава Колочавської ТГ Хустського району - 1 підвальне приміщення, відкачано 200 куб.м води;
с. Лучки, Мукачівський район, та с. Вільхівка, Хустський район - відкачка води з стічних канав, відкачано 922 куб.м води;
За інформацією Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса відбулось підтоплення заплавних сільгоспугідь в населених пунктах Вільхівка, Н.Болотне, Заріччя Хустського району та Кам'янське на Берегівщині; а також 40 Га заплавних сільгоспугідь в с.Дюла Берегівського району та 45 Га пасовищ та заплави в селах Стеблівка й Сокирниця Хустського району.

10.02.2021 о 01:00 до ДСНС Закарпаття надійшла інформація про те, що через налипання мокрого снігу без електропостачання заишились 7 населених пунктів Ждєніївської ТГ Мукачівського району: смт Жденієво, с. Пашківці, с. Перехресний, с. Буковець, с. Розтока, с. Щербовець та с. Верб'яж Нижньоворітської ТГ. На місцях працюють аварійні бригади РЕМ.



Надання допомоги із буксирування автомобілів

За чергову добу станом на 06:00 10 лютого підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області допомога в буксируванні на автошляхах області не надавалась. Всього з 01.01.2021 надано допомогу в буксируванні 20 автомобілів.



Стан проїзду на автошляхах та перевалах Закарпатської області

Температура повітря на перевалах: Латірському (0°), Абранському (0°), Ужоцькому (+1°), Яблунецькому (0°), Торунському (0°). На дорогах державного, обласного та місцевого значення покриття мокре, проїзд забезпечений.



Робота гірської пошуково-рятувальної частини АРЗ СП Управління ДСНС України у Закарпатській області

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 97 виїздів та виходів у гори, в ході яких врятовано 95 осіб, з яких 78 громадянам було надано невідкладну долікарську допомогу. Також 527 туристичних груп (загальною чисельністю 5111 осіб) отримали консультації, зареєстровані, або супроводжені туристичними маршрутами.



Надання допомоги по запобіганню поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19

За чергову добу, станом на 06.00 10 лютого підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області здійснено 1 виїзд для проведення заходів з дезінфекції. Оброблено 1 об’єкт.

Всього з 21.03.2020 здійснено 3257 виїздів для проведення заходів з дезінфекції (оброблено 2458 об’єктів, 232 автомобіля та 870 км доріг). Здійснено 1094 виїзди для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням. Службовим автобусом ISUZU «Богдан» здійснено 407 перевезень через державний кордон (перевезено 5605 громадян України).



Погодні умови на території Закарпатської області

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 10 лютого очікується: хмарно з проясненнями, вночі переважно у передгірній та гірській частині території області значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, на високогір'ї снігу. Вдень часом дощ, в горах місцями мокрий сніг та сніг. Вночі та вранці: на більшій частині території області тумани, подекуди ожеледь,налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0-5° морозу, місцями 0-3° тепла, вдень 2-7° тепла, на високогір'ї близько нуля.

По м. Ужгород: хмарно з проясненнями, вночі дощ з мокрим снігом, вдень часом дощ. Вранці туман, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1-3° морозу, вдень 2-4° тепла.



У ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар