У зв’язку із зростанням кількості загиблих на пожежах рятувальники закликають людей дотримуватися правил безпеки

січня 25 / 2021

На Закарпатті фіксується тенденція до суттєвого збільшення кількості загиблих людей на пожежах. Із початку цього року рятувальники виявили на місцях виникнення загорань тіла сімох осіб, тоді як за аналогічний період 2020-го жертвами вогню стали четверо громадян.

Тільки минулих вихідних трагічні випадки зафіксували в Ужгороді та Сваляві. У суботу, 23 січня, вогнеборці виїжджали для ліквідації пожежі в недобудованому житловому будинку на вул. Собранецькій, що в обласному центрі. Тут по завершенні гасіння рятувальники знайшли тіло чоловіка, особа якого наразі встановлюється.

І майже через добу, у неділю ввечері, до Служби порятунку надійшло повідомлення про загорання в будівлі колишнього пункту прийому металобрухту, який не діє вже більше 10 років. Подія трапилася на вул. Чехова у Сваляві. Після ліквідації пожежі бійці ДСНС виявили на місці тіло жіночої статі. Наразі правоохоронні органи встановлюють обставини виникнення обох пожеж.

У зв’язку з негативною ситуацією, що склалася, рятувальники наполегливо закликають громадян бути обережними й дотримуватися всіх правил пожежної безпеки. Адже зросла не тільки кількість загиблих – загальна кількість загорань також зросла на 15 відсотків (із 84 минулоріч до 97 цього року). Побільшало й пожеж у житловому секторі – наразі їх виникло 74, а це на 13 більше за минулорічний показник.

Тож звертаємося до всіх закарпатців із проханням подбати про власну безпеку й обережно поводитися з вогнем. Неухильно дотримуйтеся інструкції при використанні електропобутових приладів, а також при обігріві помешкання. Крім цього, відмовтеся від звички палити в ліжку, адже як показує практика, це нерідко може призвести до трагедії. Бережіть себе та своїх близьких!




У ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар