Новини Закарпаття

Управління ДСНС України у Закарпатській області інформує


Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Закарпатської області станом на 7:00 6 січня 2021 року.

Підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж чергової доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 17 виїздів, з яких один - хибний.



Щодо обстановки з пожежами




05.01.2021 о 06:10 загорання двох автомобілів: Daewoo Matiz 2008 р.в. та Skoda Octavia 2014 р.в., за адресою: м. Ужгород, вул. Менделєєва. Пожежею знищено салони обох автомобілів та відсіки двигунів. Причина пожежі та збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 14-ї та 15-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Ужгород.

05.01.2021 о 08:28 пожежа в сушці пиломатеріалів за адресою: Хустський район, смт Вишково, вул. Гормот. Пожежею знищено перекриття на площі 8 кв.м. Причина пожежі та збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки від державного пожежно-рятувального поста смт Вишково та 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.

05.01.2021 о 10:23 пожежа в надвірній споруді (сарай) за адресою: м. Хуст, вул. Косична. Пожежею знищено перекриття на площі 10 кв.м та пошкоджено домашнє майно. Причина пожежі та збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.

05.01.2021 о 14:25 пожежа в котельні житлового будинку за адресою: м. Мукачево, пров. Козинці. Пожежею знищено сміття на площі 7 кв.м та пошкоджено твердопаливний котел. Причина пожежі та збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево.

05.01.2021 о 18:20 загорання деряв’яної споруди за адресою: Тячівський район, між м. Тячів та с. Бедевля по трасі Мукачево-Рогатин-Львів. Пожежею знищено перекриття на площі 8 кв.м. Причина пожежі та збитки встановлюються. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів.

05.01.2021 о 19:35 пожежа в житловому будинку за адресою: В. Березнянський район, с. Малий Березний, вул. Дружби. Пожежею пошкоджено домашнє майно. Причина пожежі та збитки встановлюються. На гасіння залучались дві одиниці техніки 2-ї державної пожежно-рятувальної частини смт В.Березний.



Некласифіковані надзвичайні події

05.01.2021 внаслідок погіршення погодних умов у вигляді випадання дощів відбулось підняття ґрунтових вод, внаслідок чого проводилася відкачка води мотопомпами, а саме:

- м. Ужгород, мкрн Підлипники, вул. Болудянського, відкрита територія (відкачано 130 куб.м);

- м. Ужгород, вул. Учительська, підвальне приміщення житлового будинку (відкачано 3 куб.м).

Для відкачування води залучались дві одиниці техніки від 14-ї та 15-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Ужгород.



Робота гірської пошуково-рятувальної частини АРЗ СП Управління ДСНС України у Закарпатській області

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 3 виїзди та вихіди у гори, в ході яких врятовано 4 осіб, з яких надано невідкладну долікарську допомогу. Також 112 туристичних груп (загальною чисельністю 857 осіб) отримали консультації, зареєстровані, або супроводжені туристичними маршрутами.



Надання допомоги по запобіганню поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19

За чергову добу, станом на 06:00 6 січня підрозділами Управління ДСНС України у Закарпатській області було здійснено 1 виїзд для проведення заходів з дезінфекції, оброблено 1 об’єкт.

Всього з 21.03.2020 здійснено 3246 виїзди для проведення заходів з дезінфекції (оброблено 2446 об’єктів, 232 автомобіля та 870 км доріг). Здійснено 1094 виїзди для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням. Службовим автобусом ISUZU «Богдан» здійснено 407 перевезень через державний кордон (перевезено 5605 громадян України).



Погодні умови на території Закарпатської області

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології на території області 6 січня очікується: хмарно з проясненнями, часом дощ, вночі в горах місцями мокрий сніг та сніг. Вночі та вранці на більшій частині території області туман, на високогір'ї складні відкладення, на окремих ділянках гірських доріг ожеледиця. Вітер південно-східний 7-12, на високогір'ї 15-20 м/с. Температура повітря вночі 0-5°, вдень 2-7° тепла, в горах місцями вночі 3-5° морозу, вдень близько 0°.

По м. Ужгород: Хмарно з проясненнями, часом дощ. Вночі та вранці туман. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 3-5°, вдень 4-6° тепла.



У ДСНС України у Закарпатській області
Перейти на сайт